Jump to content

Шеста година „Възможни постижения“


Recommended Posts

Шеста година

„Възможни постижения“

И най-великият Учител, Христос, като дойде на земята, разгневи се на търговците, които продаваха в храма, взе камшик и ги изгони навън. (стр. 84)

Ето, когато Христос влезе в Ерусалим, навсякъде Го посрещаха с финикови вейки, с песни и викове: Благословен Онзи, Който иде в Името Господне!“ Обаче не се минаха три дни след тази слава и Христос седеше вече с ръце вързани и с трънен венец на глава. Трагедия е това! Как ще си обясните тази трагедия? Обаче, това е само първата част на трагедията. Истинската трагедия има във втората част. Втората част съдържа в себе си разрешаване на задачата. Това разрешаване се заключава във възкресението. (стр. 140)

Казвате: Христос защо страда? - Христос беше гонен, преследван на земята само три години, а две хиляди години вече, как жъне плодовете на Своята работа. Днес хиляди църкви са създадени в Негово име; 500 милиона хора Го следват и от всички краища на света Му се изпращат най-хубави, най-светли мисли и възвишени чувства. Днес Христос жъне плодовете на своето послушание. Той казва: „Не дойдох да изпълни Своята воля, но волята на Отца Си“.

Сега, ако и вие имате Божия Дух в себе си, ще бъдете едно с Христос. И тогава, благото, което Той има, ще бъде и ваше благо. (стр. 179)

Свещена е думата на Любовта! Тя не може да се произнася. Досега и аз не съм произнесъл тази дума. Даже Христос не си е позволил да я произнася пред хората. Когато е трябвало да произнесе тази дума. Той винаги се е уединявал и заемал особено положение, особена поза. (стр. 183)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...