Jump to content

Осма година (1928 - 1929) „Форми в природата“


Recommended Posts

Осма година (1928 - 1929)

„Форми в природата“

Като видя болния при къпалнята, Христос му каза: „Стани и ходи!" Това показва, че Христос с разполагал с положителна, с абсолютна наука. (стр. 115)

Христос, най-великият и съвършен човек, дойде на земята, но и Той опита голямата дисхармония между хората. Той дигна камшик и се опита да изгони продавачите от Божия храм, но не успя. И до днес храмовете са пълни с продавачи. Обаче, идеята, която Христос прокара с тази своя постъпка и до сега още живее в сърцата на хората.

Христос дойде на земята, да покаже на хората, как да приложат любовта. За да живеят по любов, хората трябва да изменят разбиранията си и да приложат Христовите принципи. (стр. 145)

И тъй, иска ли да забогатее, човек трябва да прояви Божественото Начало в себе си. Като се говори на хората за Божественото Начало, мнозина от тях се съмняват в съществуването на това Начало. Въпреки това, те казват, че Христос е Син Божий. Тогава, как примиряват в себе си противоречието. Син Божий да бъде предаден от свои ученик? Някои се чудят, как така Христос, Син Божи, да се остави на един ученик да го предаде? Той не го ли позна? Не само това, но Христос направи Юда касиер, да има възможност да обира касата. Как се поддаде Христос на евреите и остави да бъде разпнат? Обаче, Христос доказа силата си по обратен път. Той доказа на човечеството, че Онзи, Който Го е изпратил па земята да изпълни Неговата воля и от смъртта ще Го възкреси. Наистина, хората първо се съблазниха в Христос, но после повярваха. (стр. 193)

Искате ли вие да спасите света, трябва да се върнете към първата Причина на нещата. Това значи, да възлюбите Бога и Христос. Христос казва: „Отец ми живее в Мене и аз живея в Него“. Следователно, обичате ли Христос, вие ще обичате и Неговия Отец. - Можем ли да обичаме Христос, без да сме Го виждали? Да задавате този въпрос, това значи да си представяте Христос като обикновен човек, който е съществувал само преди две хиляди години. Христос и днес съществува и днес живее. Той казва: „Отивам да ви приготвя жилища“. Това показва, че Той отива там, където има жилище за Него. Щом има жилище за Него, Той има грижа и за своите ближни. Той отива да им приготви жилища. (стр. 197 - 198)

Христос е дошъл на земята, именно, за това, да извади човечеството от неестественото положение, в което се намира. Той казва: „Ако не се роди отново, от вода и от дух, човек не може да влезе в Царството Божие“. (стр. 125)

И Христос получи четири рани. Някои евреи, които съзнават своята погрешка, казват, че тяхната задача е да запълнят раните, които са нанесли на Христос. Докато не направят това, те не могат да ликвидират със своята карма. Четирите рани, които нанесоха на Христос, показват, че Той пострада за греховете на човечеството. Като видяха, че е умрял, нанесоха му още една рана. Петата рана беше рана на греха, на злото в човека. Всички хора очакват втори път да дойде Христос на земята, но Той току погледне раните на ръцете и на краката си, помисли си малко и казва: Много ще чакате, докато дойда на земята. Христос ще дойде на земята, само когато раните му съвършено изчезнат. Това ще стане във времето на шестата раса. Значи, докато хората не изправят живота си, Христос няма да слезе на земята. Със слизането на Христос, земята ще се запали и изгори. Огън ще слезе на земята, да изгори всички нечистотии. Всички лоши и нечисти мисли и чувства на хората ще изгорят и ще остане само идейното, красивото в тях. Те ще започнат нов живот - живот на любов и знание, на истинска свобода. Това се отнася за ония, които ще бъдат готови. Те ще разберат живота и ще приложат любовта. Които не са готови, те ще чакат нови условия. (стр. 223 - 224)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...