Jump to content

Девета година (1930) „Доброто оръжие“


Recommended Posts

Девета година (1930)

„Доброто оръжие“

И Христос прекара три неблагоприятни, тежки дни в утробата на земята, но след това възкръсна, роди се изново. (стр. 33)

И Христос, Който казваше, че с вяра могат гори да се преместват, като се намери в големи страдания, отиде да се моли на Господа, ако е възможно, да отмени гази чаша. Като видя, че не може да се отмени чашата, Той разбра, че трябва да преживее страданията, да се опита силата Му и каза: „Господи, в Твоите ръце предавам Духа си. Аз дойдох да изпълня Твоята воля, а не моята“. Силата на Христос се вижда в търпението, с което издържа страданията.

Христос се моли, но не получи отговор на молитвата си. Господ наложи на Христос големи страдания, срещу които получи голямо благословение - възкресението. Отговорът на Христовата молитва донесе възкресението Му. (стр. 51 - 52)

Когато беше в Гетсиманската градина, Христос се моли дълго време и от напрежение кръв излезе от порите Му. Мнозина се запитват, как е възможно Христос, Син Божи, да изпадне в такова положение? Той сам казва за Себе Си: „Имам власт да положа душата си, имам власт да я взема“. Въпреки тези възможности, Христос мина през нечовешки страдания. Дойде в света, светът не Го прие. Дойде между Своите Си, но те не Го познаха. (стр. 208)

Христос казва: „Аз Съм Виделината на света“. Какво означава виделината, това знаят само посветените. Христос донесе виделината в света, т. е. красивите отношения между хората. Той донесе Любовта, но до днес още хората не я разбират и прилагат. (стр. 217)

Христос казва: „Имам власт да положа душата си, имам власт и да я взема“. Чрез тези думи се проявява Божественото Начало в Христос. Когато беше в Гетсиманската градина на молитва, Христос каза: „Господи, ако е възможно, нека ме отмине тази чаша“. Чрез тези думи се проявява човешкото в Христос. (стр. 219)

Когато дойде на земята Христос не можа да оправи хората. Той не искаше да прилага насилие. Обаче, всички хора, които доброволно приеха Неговото учение, се изправиха. Ония пък, които не искаха да го разберат и приложат и до днес още не са изправени. (стр. 222)

Едно се иска от всеки човек: да приложи любовта в своя живот. Ще цитирате, че Мойсей казал: „Око за око, зъб за зъб“. Така е казал Мойсей, но Христос каза друго нещо: „Ако те ударят на едната страна, дай и другата“. И двете положения са противоречиви. Кой човек може да приложи Христовия морал? Само онзи, който има любов в себе си.

Който може да приложи Христовото учение, той е излязъл от областта на личния живот. (стр. 223)

Всеки човек трябва вътрешно да познава Христа, за да има един център, около който всички неща да се съсредоточават. Няма ли такъв център, всички негови мисли и чувства ще бъдат разхвърляни. (стр. 285)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...