Jump to content

Дванадесета година (1932 - 1933) „Работа на природата“


Recommended Posts

Дванадесета година (1932 - 1933)

„Работа на, природата“

Като не разбират законите на живота, мнозина изпадат в заблуждения. Например, те очакват да дойде Христос на земята, придружен от ангели, да оправи света. Това е физическо разбирано. Преди две хиляди години Христос дойде на земята, но не оправи света. И сега да дойде, пак няма да го оправи. - Защо? - Защото Неговата мисия е друга. Даже и да наказва хората, да ги възпитава със сила, пак няма да оправи света. (стр. 3 - 4)

Обаче, Христос, като дойде на земята, не разреши въпроса, защо съществува злото, но каза: „Не противи се на злото“.

Казвам: На мнозина съм говорил повече от 20 - 30 години и въпреки това. очакват да дойде Христос на земята, да ги спаси. (стр. 28)

Когато Бог изпрати Своя възлюбен Син на земята, даде Му почетната служба слуга на човечеството. За тази служба, именно, Христос мина през такива страдания, каквито никой досега не е минавал. Той беше подложен на поругания, обиди, оплювания, докато най-после Го разпнаха на кръст. При това положение, Христос не можа даже да се оплаче и се обърна към Бога с думите: „Отче, прости ги, те ме знаят, какво правят“. Христос научи нещо от страданията, разбра, как трябва да се помага на хората. (стр. 76)

Казвате: Като дойде Христос, работите ни ще се наредят. Той ще направи всичко за нас. - Не, Христос работи и вас ще научи да работите. Той се е молил вечер по цели часове, но, въпреки това, всеки ден е минавал през големи противоречия. Даже най-близките са Му създавали големи изпитания. Учениците Му не са Го разбирали и казвали: Щом се наредят работите на Христос и нашите ще се наредят добре. Обаче, Христос казва: „Син Человечески няма къде глава да подслони“. (стр. 182)

Христос ора и копа, след това ся и днес жъне. Вие влязохте в Неговия труд и се ползвате от плодовете Му. (стр. 237)

Някои светии считат, че Бог ги е забравил. И Христос, като се намери на кръста, извика: Господи, защо Си ме оставил? Това са думи, които излязоха от устата на Исуса, човекът. Той каза това, което беше на сърцето Му. Не е лесно да бъдеш прикован на кръста, а отдолу да се гаврят и казват: Нали си Син Божи, слез от кръста! Щом не можеш сам да си помогнеш, ти си един самозванец. Христос мълчи, търпи и не може да докаже и че те са на крив път. Да слезе от кръста, не може. Да, Онзи, с Когото работи, не е там. Най-после, Христос обърна погледа си вътре в себе си и там намери Господа. Тогава въздъхна дълбоко и каза: „Господи, в Твоите ръце предавам Духа си“. Така Христос намери Истината.

Христос понесе тези страдания със смирение, затова на третия ден възкръсна. Той каза: Онзи, чиято Любов познавам, не благоволи в тези изпитания и страдания. Да бъде Неговата воля! Така Христос разреши своите големи противоречия, стр. (274)

И тъй, ако питате, какво се съдържа в Името на Христос, казвам: Христос изразява Словото на Любовта. (стр. 276)

Защо Христос възседна магаре, а не кон? Той искаше да каже, че всички, които ще проповядват Неговото Слово, трябва да бъдат устойчиви като магарето. (стр. 317)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...