Jump to content

Тринадесета година (1943 - 1944) „Новият светилник


Recommended Posts

Тринадесета година (1943 - 1944)

„Новият светилник“

Христос казва: „Отивам да ви приготвя място“. Ако Христос не ти е приготвил място, не можеш да напуснеш земята. (стр. 32)

Кой път сочи Христос на хората? - Пътят на любовта. По тоя път те придобиват знание и се подмладяват. (стр. 95)

Казано е в Писанието: „Това е живот вечен, да позная Тебе Единаго Истиннаго Бога и Христос. Когото си изпратил“. Това е живот вечен, да позная Любовта. Мъдростта, Истината и Христос изявеният Бог, Когото Си изпратил. Отец не е изявен, но Синът с изявеният Бог. Понеже Синът се е изявил, затова има отношение към нас. Иначе, Той би останал далеч от нас като някакво божество. Щом Христос има отношение към нас и ние трябвала имаме отношение към Него. (стр. 107)

Христос обичаше Нога и в името на тая любов, възлюби и хората. За тая любов Той се пожертвува за човечеството и пое Неговите грехове. Най-после Той възкръсна, с което показа на хората, че като обичаше Безсмъртния и Той стана безсмъртен. (стр. 137)

Христос показа пътя, по който ще мине всеки човек. Той се обърна към Бога с молба, да отмени горчивата чаша, по не получи никакъв отговор. След това се примири и каза: „Господи, в Твоите ръце предавам Духа си“. Щом се предаде на Бога, дойде възкресението. Христос се отдаде с пълна вяра. че Бог няма да Го изостави.

Христос казва: „Аз съм Пътят, Истината и Животът“. С други думи казано: „Аз съм Божествената Любов. Която показва пътя. истината и живота на хората“. (стр. 200)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...