Jump to content

Съборни беседи (1941 г.) „Възможности за щастие“


Recommended Posts

Съборни беседи (1941 г.)

„Възможности за щастие“

Религиозните и вярващите очакват Христа да дойде втори път на земята, да им помогне. Те ще останат излъгани в очакванията си. Христос втори път няма да дойде на земята. - Защо? - Защото пак ще Го разпнат. Казано е, че Христос ще дойде от облаците, придружен с ангели. Това значи, че Христос ще дойде в умовете и в сърцата на хората като светлина. Ангелите, които ще Го придружават, представляват Мъдростта и Любовта, с които ще бъде изпълнен. Христос ще дойде само за онези, които имат знание и светлина, да разбират законите на разумната природа. Мнозина се запитват, какво трябва да правят, докато дойде Христос на земята. Ще работят, да се приготвят. (стр. 20-21)

Христос казва: „Както ме Отец възлюби, така и аз ви възлюбих“. Следователно, Христос дойде на земята да изяви Божията Любов. (стр. 32)

Христос се пожертвува и нищо не изгуби. Не само че нищо не изгуби, но придоби най-големите блага в света. Той придоби любовта на човешките души. Когато всички хора дойдат до положението на Христос и приемат Неговата жертва, те ще бъдат истински Христови последователи. Днес няма още истински християни, понеже всички хора не се жертвуват, както Христа. (стр. 32 - 33)

Христос казва: „Ако не станете като малките деца, не можете да влезете в Царството Божие“. Значи, Христос вярва във възможността на човека от стар да стане млад и от млад да се превърне в малко дете. (стр. 59 - 60)

Христос каза за Себе си: „Аз и Отец ми едно сме“. Той каза още: „Даде ми се всяка власт на небето и на земята“. За какво употреби Христос тази власт? - За да сложи ред и порядък в света, да донесе мира на земята. (стр. 156 - 157)

Христос казва: „Аз съм виделината на света. Дойдох между хората, за да се явят техните дела“. Ако Христос слезе втори път на земята, ще бъдат ли доволни хората от Него? (стр. 200)

Щом Христос не може да избегне страданията, обикновеният човек още по-малко може да ги избегне. - Защо страда Христос? - За лъжите на хората. (стр. 207)

В миналите епохи са постъпвали жестоко и с християните. Всеки, който признавал Христа за Син Божи, бивал преследван и жестоко измъчван. И до днес още изпитват, в какво вярваш, какво мислиш за Христос. Вярвам в това, в което и ти вярваш. За Христа зная, че никой не познава Отца, освен Синът, към Когото Отец благоволи. (стр. 212)

Казано е за Христа, че понесе греховете на човечеството. Той ги понесе с радост; доволен беше, че помагаше на хората. Ако Христос носеше чуждите грехове и беше доволен, защо вие да не сте доволни за вашите грешки? Следвайте примера на Христа, да можете един ден и вие да помагате на ближните си. (стр. 287)

Христос плака. Той проля няколко сълзи за човечеството, с което предсказа неговата съдба. (стр. 316)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...