Jump to content

Трети събор (1925 г.)


Recommended Posts

Трети събор (1925 г.)

Исус обхождаше Галилея, за да види всички несъобразности в живота и да ги изправи. Христос е дошъл на земята, да види, защо хората страдат и защо умират. (стр. 15)

За онези разумни, съзнателни души, които се стремят към Бога, които искат да знаят, какви трябва да бъдат отношенията им към Бога, е дошъл вече Христос. (стр. 19)

Ако адът е наистина толкова страшен, защо Бог изпрати Христа там? Страшен е адът, но Христос не изгоря. Христос отиде в ада и казваше: „Братя, излезте от тука!“ И мнозина излязоха с Него заедно. (стр. 29)

Сега, Христос е тук на земята, в църквата е Той, но не е в тази официална църква. Между душите на хората е Той. Не само Той, но и всички ония напреднали души, които са пострадали за това учение, работят заедно с Него. (стр. 35)

Та казвам: Този Христос, този Божествен Дух е навсякъде. (стр. 38)

Преди 2000 години Христос обхождаше Галилея. - Защо? - Да ви намери и да ви говори. Той говори и тогава. Знаете ли, какво ви говори. Ще си припомните сега. На всинца ви, които сте тук, ви е говорил Христос. Всички вие сте Галилеяни. Преди 2000 години Христос ви е срещнал и ви е говорил. (стр. 41)

И обхождаше Исус цялата Галилей, изцеляваше всички болести, изцеляваше всички беснуеми, изцеляваше всички тъги, скърби и страдания. Да се премахнат всички тъги, скърби и страдания, които измъчват човешката душа, това е мощното в света! И нека останат само тия мъгли, само тия облаци по небето, които са необходими за нашето растене. Всички други бури и сътресения трябва да се премахнат. Затова идва днес Христос на земята! Затова Бог праща Великия, Мощния Си Дух, да повдигне съзнателните души! Не сте само вие, на които Христос е говорил, Христос е говорил още на хиляди души. И сега Той ги посещава и им казва: „Време е вече!“ (стр. 42)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...