Jump to content

Беседи от Учителя - разни. „Първи стъпки“ и други


Recommended Posts

Беседи от Учителя – разни

„Първи стъпки“ и други

Беседи от Учителя - разни „Първи стъпки“ и други

Когато Христос се роди, не само един, но много ангели слязоха от небето да известят, че Христос се роди. (стр. 111/53) След идването на Христос на земята, пътят на мнозина вече е изправен. Тия хора вече се връщат по образния път към онова първично състояние, в което са били някога. Те са на път вече да влязат в рая.

Христос е границата, при която човешкото съзнание минава от едно състояние в друго. Този процес на съзнанието ние наричаме „просветление на душата“. Христос е пътят на душите към Бога. (стр. 145 - 146)

И Христос, Конто сега ръководи цялото човечество, е минал по пътя на всички страдания, затова, именно, може да помага на ония, които страдат. (стр. 194)

Един е Христос и който го търси с всичкото си същество, ще Го намери - навсякъде е Той, а не само в Ерусалим. (стр. 260/14) („Сфинксът“- 1928 г.)

В Писанието се казва, че Христос плакал като влизал в Ерусалим. Колко сълзи е пролял Той. Ако Христос не беше пролял тия няколко сълзи, еврейският народ щеше да бъде загубен. Христовите сълзи спасиха остатъка от еврейския народ. (стр. 277/31)

Моето учение е учение на любов, на братство и сестринство, на абсолютна свобода, в която всеки зачита правата на другите. И най- големите са готови да бъдат слуги на малките и слабите. Това е то, Божественото учение, това е казал Христос и това ще говори Христос, Който иде сега отгоре. (стр. 306/24/ („Стани и опаши се!“ - 11.XII.1923 г.)

И тъй, сега Христос, Любовта на Христос е Първичната Причина, Която иде да сложи ред и порядък. (стр. 312/30/ (11. XII. 1923 г.)

И тъй, Христос казва: „Учете ги да пазят това, що съм ви казал“. Кой Христос? Аз не говоря за онзи Христос, Когото евреите разпнаха преди 2000 години. Този Христос беше много слаб човек. Аз ви говоря за един Христос, Който никога не е бил разпъван в света. Той представлява великото в света. Него могат да наричат Христос, но Той има друго име, свещено име има Той което вие трябва да знаете. (с гр. 322/8/ („До окончанието на века“ — 3.I.1926 г.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...