Jump to content

„Сила и живот” III - серия (1917 -18-19 г.)


Recommended Posts

„Сила и живот“

III серия (1917-18-19 г.)

Кой се е родил? - Христос Господ - Той се е родил. (стр. 27) И тъй, Христос се яви. Сега Той живее, Той е между вас, Той работи във всинца ви. (стр. 35)

Някои казват: Когато се роди Христос и ангелите отгоре възвестиха мир на човеците, защо хората не се поправиха? - Защото не са научили Христовото учение, както трябва. Христос пак ще проповядва в този свят; ще Го видите, положително ви казвам. Някои от вас няма да Го видят. Защо? - Много естествено - защото са слепи.

Христос е дошъл да покаже, че трябва да се борим със смъртта, да я победим и да възкръснем. Това означава рождението. (стр. 36)

Обаче, в съграждането на нашия живот Христос не търпи разединение. (стр. 42)

Не е Син Божи този Адам, когото вие знаете. Христос е бил преди Адам, преди Аврам. Той е. Който се нарича Син на Бога Живаго. Христос, когато дойде, каза: „Аз съм Онзи, Който беше преди Адам и Аврам“. (стр. 52)

Когато казвам „вторият Адам“, разбирам Христос. Той е втори по отношение към закона на любовта, но по изявлението на Бога, Той е Първото Начало.

Сложете в умовете си мисълта да се съедините с Христа. (стр. 53) Христос е дошъл за вас, за да не ходи в тъмнина всеки, който вярва в Него. (стр. 76)

Аз не ви говоря за историческия Христос, но за Този живия Христос, Който е във вас и между вас. Избийте този клин от ума си, да мислите, че Христос е вън от вас. Този Христос е Духът и когато Го разберете, ще Го видите във всеки човек. Докато търсите Христос само в един човек, никога няма да Го намерите. (стр. 85)

Какво подразбира Христос под думата „агне“? Агнето означава огън, който чисти живота. И когато казват, че Христос е агне, то значи, че Той е Божественият Огън, който пречиства човечеството. (стр. 128)

Ако Христос не беше разпнат на кръста, нямаше да дойде и спасението на човечеството. (стр. 130)

Най-големият позор, който носи днес Христос в света, е християнството, с което всички се кичат.

Христос е човекът, Който е винаги здрав, поставил е в ред и порядък своите мисли и желания, победил е страстите си и се нарича Син Божи. (стр. 152)

Отсега нататък престанете да казвате, че Христос ви спасява, а казвайте: „Ние ще живеем за Христос, ще помагаме на болните да излязат от болниците и ще ги заведем вън от градския живот, защото той е нехигиеничен“. (стр. 153) Христос само един път простря ръцете си върху гърбавата жена и тя се изправи. Христос иде сега и ще простре ръцете си върху цялата раса, тогава ще имаме една жена. един нов живот в Европа, ще стане цяло възраждане. (стр. 168)

Ще кажат някои, че Христос е дошъл. Не, Той не идва, защото има вече опитност. Ако дойде днес между хората, те пак ще Го разпнат. (стр. 194)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...