Jump to content

„До окончанието на века" - VIII серия (1926 г.)


Recommended Posts

„До окончанието на века“

VIII серия (1926 г.)

И тъй, Христос казва: „Учете ги да пазят това, що съм ви казал“. Кой Христос? Аз не ви говоря за онзи Христос, Когото евреите разпнаха преди 2000 години. Този Христос беше много слаб човек. Аз ви говоря за един Христос, Който никога не е бил разпъван в света. Той представлява Великото в света. Него може да наричат Христос, но Той има друго име, свещено име има Той, което вие трябва да знаете. Казвате: Вие ни говорите за Христос. Не, слаб човек беше този Христос, Когото евреите разпнаха. Апостол Павел гонеше този, именно, разпнатия Христос и си казваше: „Аз зная този Христос“. Не, той видя, какво нещо беше Христос, видя Го като светлина и падна от коня си с лицето на земята. Видя той тази светлина! (стр. 7)

Този Христос, Който трябва да възприемем в себе си, ще стане едно звено между всички ни. Той ще се всели във всинца ни. (стр. 27)

Питам ви: Вярвате ли в думите на Христос? Ако не вярвате в моите думи, вярвайте поне в думите на Христос. Ако не вярвате в думите на Христос, вярвайте тогава в думите на Бога! (стр. 57)

Христос и Неговото учение са едно и също нещо. (стр. 179)

В живия, в разумния свят под „Христос“ ние разбираме Божественото, неизменното, идеалното, което означава единство и множество, което и в своето единство е едно, и в своето множество е едно - няма различие в него. (стр. 180)

Христос е човек на беззаветната Любов. (стр. 238)

И казвам: Ако днес дойде Христос, колко души ще влязат с Него в Царството Божие? (стр. 331)

Христос ще се яви там, където условията са най-добри. Трябва да знаете, че Той най-първо ще посети най-добрите хора в света. Няма изключение в това. Най-после ще посети и най-лошите хора. Защото, след смъртта си Христос посети първо небето, добрите хора, а после посети и ада. Ние казваме: Ами ако Христос дойде днес, какво ще донесе? Христос няма да дойде с празни ръце. Той няма да дойде сам. Едно време, преди да дойде Христос на земята, дойдоха ангелите, съобщиха, че Христос ще се роди и се върнаха назад в небето. Те казаха: „Ние сега не можем да дойдем“. И сега, като дойде Христос, и ангелите ще дойдат заедно с Него и ще работят. Питам тогава: Христос ще дойде ли на земята? Ще бъде ли разпнат втори път? Аз ви казвам: Христос няма да дойде на земята. Той ще дойде в земя, в която съзнанието на хората е пробудено. Днес някои казват, че Христос ще дойде, други казват, че Христос е дошъл вече. Да, за всички онези, у които съзнанието е пробудено, Христос ще дойде, ще говори с тях и те ще слушат беседите и проповедите Му. А за онези, у които съзнанието не е пробудено, Христос, може би, друг път ще дойде. (стр. 385 - 386)

Казвам: Христос, Който иде сега в света, носи мир, светлина, свобода, разбирателство. (стр. 398)

И сега се казва, че Христос щял да дойде втори път на земята. Няма да дойде само Христос, но с Него заедно ще дойдат и много напреднали същества, много светии. Той няма да дойде тъй, както църквата разбира. Всеки ще възприеме Христос тъй, както може да Го схване и разбере. Всеки според разбирането си. (стр. 582)

Когато Христос дойде на земята, Той видоизмени всичкото тогавашно течение и внесе в света нещо ново. Христос и до днес работи и продължава още да проповядва на хората. Той цели 2000 години вече откак проповядва. (стр. 652)

Когато, обаче, Христос дойде на земята, или когато Бог дойде да живее на земята, тогава всички хора ще се съберат на едно място и ще видят благото, което се съдържа у всеки едното и от това благо ще направят един великолепен храм, в който ще могат да се покланят в Дух и Истина. (стр. 655)

И сега, седнали хората да третират въпроса, дали Христос е спасил света, и какво изобщо е направил за него? Христос и досега още не е спасил земята. Той спаси само тия хора, които бяха при Него. (стр. 658)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...