Jump to content

„Влизане" - IX серия (1927 г.)


Recommended Posts

„Влизане“ – IX серия (1927 г.)

Цялата съвременна бяла раса днес е в положението на блудния син. Християнството дойде в света, за да покаже пътя, по който бялата раса трябва да върви, да я научи на закона на жертвата, чрез който може да се върне към Бога. (стр. 15)

Казвате: Апостол Павел е проповядвал някога в миналото Христовото учение. Не, той не е проповядвал само в миналото; той проповядва и сега. Ние не гледаме на Христос и на Неговото учение, като на минало нещо; ние не гледаме на Христос и на учението Му, като нещо, което ще дойде в бъдеще; ние гледаме на Христос и на Неговото учение, като на вечно настояще. (стр. 25)

Христос дойде на земята, именно, за това, да научи причините за неверството на хората. (стр. 122)

„И чудеше се за тяхното неверство“. Защо Христос се учудваше на неверството на тогавашните хора? Ако дойде днес, след 2000 години, в съвременния свят, Той пак ще се чуди. За какво ще се чуди? Христос днес няма да се чуди нито на съвременната музика, нито на съвременното изкуство, нито на учеността на съвременните учени, но ще се чуди на голямото им неверство. (стр. 125)

Когато Христос дойде на земята. Той донесе нещо ново и в науката, и в религията, и в изкуствата, което и досега продължава да се разработва, докато дойде един ден всичко да се приложи в целокупния живот. (стр. 145)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...