Jump to content

„Мнозина казваха“ - Х серия (1927 г.)


Recommended Posts

„Мнозина казваха“

X серия (1927 г.)

Христос определя истинския живот с думите: „Аз съм Пътят, Истината и Животът“. (стр. 7)

Когато слезе на земята, Христос беше свързан с онова велико, мощно цяло, което писа върху човешката ръка. (стр. 52)

Когато поставиха Христа на кръста. Той каза: „Господи, в Твоите ръце предавам Духа си. Прости на тия хора, защото са в невежество. Благодаря Ти за привилегията, с която Си ме удостоил!“ В този момент Христос написа на ръката си линията на съдбата. Тя съществуваше до това време, но тогава Той я коригира. С това Христос показа на човечеството пътя към спасението. (стр. 63)

Питам: Ако Христос дойде днес, как ще постъпи с вас? Когато дойде на земята, между хората, Христос ще вземе от онези, които имат излишък и ще даде на други, които са в лишение. Когато Христос взима от едни, за да даде на други, това е благословение за всички. (стр. 65)

И тъй, Христос и сега работи за повдигането на цялото човечество. С Него заедно трябва да работят всички хора. (стр. 69)

Трябва да имате вътрешна връзка с Бога, с Христос. Говорите за Бога, за Христос, а нямате вътрешна връзка с тях. Когато говорите за Бога, вие трябва да се считате като част от Великото Божествено съзнание. (стр. 135)

Защо е дошъл човек на земята? Да учи закона на смирението. Не само обикновения човек трябва да учи този закон, но и Христос го учеше. Той знаеше този закон, но трябваше да го приложи на земята, да види, какви резултати ще има. Като дойде на земята, Христос трябваше да приложи двата велики закона: Законът на смирението и законът на търпението. (стр. 160)

Христос може да отговори на нашата любов само тогава, когато вършим волята Божия. (стр. 162)

„Където са двама или трима, събрани в мое име, там съм аз посред тях“. Двама или трима, това са необходимите условия, за да дойде Христос. Идването на Христос между хората е основната идея, от която произтича безсмъртието; безсмъртието пък носи щастието. (стр. 176)

Казвам: Докато вие не разберете присъствието на Божията Любов в Христос, дотогава животът на Христос ще остане неизявен за вас. Много от съвременните учени схващат Христос като личност, дошла на света, като другите хора, да извърши някаква работа. По какво се отличава Христос от другите хора? Христос се отличава по степента на своята любов, знание, светлина и живот. Двете от тия качества са достояние и на останалите хора, а именно - животът и знанието. Обаче, що се отнася до другите две - светлината и любовта, засега те са присъщи само на Христос. (стр. 210)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...