Jump to content

„За съдба дойдох“ - XI серия (1928 г.)


Recommended Posts

„За съдба дойдох“

XI серия (1928 г.)

Христос казва: „Аз за съдба дойдох в света“. Христос е дошъл за съдба, за ред и порядък, в света, да внесе разумно разбиране на живота. (стр. 7)

Всеки човек трябва да си създаде вътрешни отношения с Христос. (стр. 119)

Та казвам: Христос е дошъл на земята с цел да освободи хората от страданията. Той е казал на ученици си: „Който иска да придобие вечния живот, нека вдигне кръста си и ме последва“. С това Христос подразбира следното положение: на пътя, по който вървиш, е поставен камък, в който хиляди коли се строшават. Затова, ако искаш твоята кола да не се строши, вдигни този камък от пътя и го сложи на друго място! По този начин ти ще направиш добро и на себе си и на другите хора, които минават по този път. (стр. 124)

„Той дойде при Пилат и поиска тялото Исусово“. Наистина, нужно е тялото Христово, но по-необходим е Христовият Дух. В Писанието се казва: „Ще изпратя Духа Си. И като дойде Духът на Истината, Той ще ви научи на всичко“. Съществено нещо е тялото Христово, по важно е да имаме и Христовия Дух. Когато се казва, че трябва да имаме Христовия Дух, това не подразбира, че ще Го придобием изведнъж, но постепенно. Идването на Духа е процес на пробуждане на съзнанието. (стр. 129)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...