Jump to content

„Все що е писано“- 1917 г.


Recommended Posts

„Все що е писано“ — 1917 г.

Казано е в Писанието, че Син Человечески ще дойде втори път на земята. С какво ще се ознаменува идването на Христос? - С пробуждане на човешкото съзнание. (стр. 5)

И тъй, със слизането на Христос в света хората ще се повдигнат, ще чуят гласа Му и ще възприемат новата мисъл. От който край на света да говори Христос, навсякъде ще чуват гласа Му. Праведните едновременно ще Го чуват и виждат. Той ще бъде навсякъде. Това значи да бъде човек ясновидец, да е развил шестото чувство в себе си. Ако Христос слезе втори път на земята в плът, хората пак ще Го разпнат. Този път Христос идва в такава форма, която нито от храна се нуждае, нито кръст я хваща.

Очаквайте всеки ден Христос, все ще Го видите - от вас зависи това. Кога ще Го видите, не мога точно да определя. (стр. 22)

Едно се иска от всички хора - да се свържат с Христос. Свържете ли се веднъж с Него, Той ще бъде с вас до окончанието на века, във вашите радости и скърби, в живота и в смъртта. Той е врата, която води човека от преходното към непреходното, от видимото към невидимото, от омразата към любовта. Христос е живият хляб, носител на живота. Христос е Учителят, Който ни учи на Божествените закони. Като разбере правилно Христовото учение, човек се чувствува силен да изпълни задълженията си към Първата Причина, към своя ближен и към себе си. (стр. 34)

Да помагате на ближните си, в това се заключава учението на Христос, Който дойде на земята и се пожертвува за цялото човечество.

Христос идва вече в света, възседнал е бял кон, да проповядва Божието Слово. Гласът Му ще се чува навсякъде, по целия свят и като огнен меч, ще прониква умовете и сърцата на хората. Който не може да издържи на Неговата светлина, ще ослепее. И злото не може да издържи на тази светлина - то ще се стопи и ще изчезне.

Днес проповядвам за живия Христос, Който ще проговори чрез хиляди уста. (стр. 39)

Христос е близо вече до земята. Той носи Своето учение, с което е решил да обърне земята с главата надолу, но да изпъди дявола. Той носи нова табела, на която е написано: „Царството Божие идва на земята“. (стр. 40)

Христос идва вече на земята, да донесе Божията Любов за всички хора. Когато те си подадат ръка за взаимна любов, за братство и равенство, Христос ще влезе в Своята неръкотворна църква, да научи хората на само пожертвуването по любов, а не с насилие. (стр. 41)

Христос дойде на земята да създаде здрава, постоянна връзка, от една страна между хората и ангелите, от друга - между хората и Бога. (стр. 43)

Къде е великата Римска империя? - Тя се разпадна, но римлянинът не изчезна. В това време живееше един истински Човек в света, Когото разпнаха наред с разбойниците, но Неговите идеи и до днес още съществуват и владеят света. Той струва повече от цялата Римска империя. Този велик Човек беше Христос. (стр. 72)

Христос е говорил на учениците си и на слушателите си да се радват. И аз говоря на съвременните християни да се радват, но, въпреки това, те не могат още да се радват, както трябва. (79)

Който не вярва в думите на Христос и в моите думи, нека докаже поверието си. (стр. 90)

Днес ви оставям думата „радвайте се“. Нека радостта влезе в ума и в сърцето ви, да се свържете с великите Божии Духове и да кажете в себе си: „Ето, виждам ги! Повтаряйте често думата „радост“, да се свържете с Христос, да разберете великите истини, които Той носи за човечеството; да разберете смисъла и на думите, с които Той си служи.

Когато всички хора, като едно цяло, изговорят думата „радост“, Божият мир ще дойде и Христос ще слезе на земята. (стр. 93)

Днес Христос идва в света, придружен от светли и възвишени същества, от добри духове. (стр. 105)

Като живее по законите на Любовта, т. е. по Христовото учение, човек може да се спаси. Това е дълбокият смисъл на Христовата кръв. (стр. 132)

За нас е важен днешният Христос, а не Този, който е живял преди две хиляди години. Ще каже някой, че това е богохулство. Сегашният Христос е по-важен за нас, защото живее между много народи, а преди две хиляди години е живял само между евреите. Тогава Той се оставил да Го разпнат, но днес никой не може да Го разпне. И тогава Христос е бил силен но съзнателно се пожертвувал. (стр. 138)

Христос дойде да даде живот на бедните, на страдащите, на онеправданите, защото те имат условия да проявят същинския човек. (стр. 142)

Със слизането си на земята, Христос показа на хората, как да приложат великата, безкористна любов помежду си. (стр. 153)

Христос идва на земята да обнови цялото човечество, народите, обществата, както и всеки човек поотделно. Затова всеки трябва да си каже: Всичко мога да направя, заедно с Бога, с ангелите, със светиите и с добрите хора. (стр. 177)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...