Jump to content

„Живият Господ“ - 1922 г.


Recommended Posts

„Живият Господ“ - 1922 г.

Защо Христос само с докосване на ръката си, лекуваше болни и възкресяваше мъртви? - Защото Той носеше великата Любов, Мъдрост и Истина в себе си. (стр. 13)

Следователно, ние трябва да подложим учението на Христос на жив опит. Вече 2000 години са се изминали, откак Христос е дошъл на земята. (стр. 14)

Христос е имал друга задача: чрез смъртта да покаже на хората начин, как да се освободят от ограничителните условия на живота. (стр. 15)

Христос дойде на земята да извади човека от земните условия, да го преобрази, да му даде нова форма, та като се отворят очите му, да каже: Сляп бях, но сега виждам. Време е вече да ходим не с вярване, а с виждане. Когато Син Человечески дойде на земята, хората ще виждат. Бог ще напише закона си в сърцата им. (стр. 23)

Мнозина ме питат, как да се наричат - дъновисти или християни? Христос не е християнин и аз не съм дъновист. (стр. 94)

Христос дойде да послужи. - На кого? - На нас. Ще кажете, че това е било едно време. Сега Христос седи отдясно на Отца и очаква съдния ден, да съди хората. Така проповядват мнозина, но това е заблуждение, материалистично схващане. Христос никога не е напускал света. Какво ще кажете за това? Аз мога да го докажа по математически начин. Пак повтарям: Христос никога не е напускал света. Това е духовно схващане, т. е. движение в много посоки. Казано е, че Бог е Любов. И така е. А Любовта пребъдва във всички същества. И Христос, първоначално е бил вън от Бога. Като влязъл в Него, Той се съединил с всички същества. Така, именно, Той свързал Любовта с Мъдростта. Днес Христос живее много по-интимно, по-близко с хората, отколкото преди две хиляди години. (стр. 154- 155)

Христос дойде на земята да научи хората на търпение. (стр. 162)

Син Божи, Христос идва на земята! Знаете ли, какво носи Той за вас? Христос носи такъв камшик за Владиците и свещениците, че щат не щат, ще разберат, колко думите ми са верни и истинни. (стр. 211)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...