Jump to content

„Новото човечество“ и разни.


Recommended Posts

„Новото човечество“ и разни

Христос пак идва сега и пак кани цялата бяла раса да подеме това ново учение. (стр. 29)

Ако днес Христос дойде, веднага ще Го питам: Кой си ти? - Аз съм Христос. - Не те познаваме. Ние знаем, че Христос живя преди две хиляди години и Го разпнаха. Ти си самозванец, не те познаваме. Религиозните познават онзи Христос, Който е живял преди две хиляди години, а не познават този Христос, Който идва вече в света, да работи между тях. (стр. 28)

„Иде Исус“. Религиозните очакват да дойде Христос от небето, придружен със свита от ангели. Това е механическо разбиране. Ангелите са същества на разумността. Те живеят между хората. А идването на Христос е вътрешен процес. (стр. 99)

Те Го разпнаха, но на третия ден Христос възкръсна. Тогава свещениците казаха: „Кажете на народа, че учениците на Христос дойдоха и откраднаха тялото Му”. - Защо казваха така? Нали те вярваха в Бога? Защо изопачиха фактите? Как ще откраднат учениците тялото на Христос, когато толкова римски войници пазеха тялото Му? Казвам: Живият Христос, Който тогава възкръсна, е този Христос, Който и днес обикаля цяла Европа и се явява навсякъде. Хората и досега Го очакват да дойде. (стр. 100)

Днес Христос се явява чрез всеки добър човек, който изпълнява волята Божия. Добрият човек е израз на разумната воля на Бога. Всеки от вас, конто иска да изпълни волята Божии, както и волята на Христа, той е Негов изразител. (стр. 101)

„Отец люби Сина“. - Защо Христос е Син Божи? - Защото показа синовни отношения към Бога. Той понесе всички страдания, хули и подигравки с любов и се прояви към Бога такъв, какъвто е. Така Христос показа на хората, какви трябва да бъдат. (стр. 142)

И Христос се превъплъти. Каква нужда имаше и Той да мине по този закон? И Той трябваше да научи нещо на земята. Като говоря за превъплъщението, аз нямам предвид да защищавам тази теория. Това е реалност, а не само теория. Някои християни казват: Ако не съществува превъплъщение, напразно е дошъл Христос. - Не е въпросът там. Христос не е престанал да се превъплъщава. Освен това, Христос търси начин да се въплътява у всички хора. (стр. 182)

Христос казва: „Ще ме видите“ - Кога? - Във време на вашите мъчнотии, на вашите скърби, на вашите несполуки; във време на вашата любов, на вашата мъдрост, на вашата истина. Това е новото верую, което може да спаси съвременния човек.

Така трябва да мислят всички хора. Като дойде Христос, всички хора. без разлика, ще повярват в това. (стр. 212 213)

Знаеш ли, в какво е вярвал Христос? Той вярваше в прераждането. Защо трябваше Той да се въплъти, да дойде втори път на земята, когато можеше, като Спи Божи, да си остане на небето? Казват за Христос, че е вторият Адам. Значи, Той е идвал един път на земята, дойде втори път, ще дойде и трети път. (стр. 225)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...