Jump to content

„Петимата братя“ - 1923 г. и разни.


Recommended Posts

„Петимата братя“ - 1923 г. и разни

Казват, че Христос щял да дойде отгоре на облаците. Но Писанието казва: „Присъствието на Сина Человечески ще бъде като светлината, като светкавицата - от единия до другия край. Значи, Христос ще дойде, но не знаете, откъде ще дойде Той. Когато Любовта дойде в света, тогава ще дойде Христос. (стр. 124-125)

Христос е вече на земята, между хората. С какво ще Му се похвалите? С каквото и да се хвалите, всичко с чуждо. (стр. 161)

Днес Христос иска да обедини всички братства и религии в целия свят. Ето защо, не си позволявайте да осъждате хората; вие не знаете дълбоките причини на нещата. (стр. 187)

Сегашните християни искат да видят Христос. Те не знаят, че Христос е връзката между Бога и нас. (стр. 237)

На границата на двете епохи е Христос. Идването на Христос ознаменува епохата на еволюцията. Христос е трансформатор на енергия, които идват от Бога към човека. Без Христос човек не може да отиде направо при Бога.

Христос дойде на земята да се справи със злото. Той пое отровата на злото и го смекчи. Затова Христос проля Своята кръв. Тя е квасът на живота. Чрез Неговата кръв се инжектираха всички хора, за да придобият новия живот, т. е. да се обновят. Този процес е бавен, но сигурен. Който казва, че и без Христос може да се спаси, той не разбира закона. Без Христа не може! Той е Светлина, която огрява всички - и които вярват, и които не вярват. (стр. 269)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...