Jump to content

„Който дойде при мене“ - 1924 - 1925 г.


Recommended Posts

„Който дойде при мене“ - 1924 - 1925 г.

Казвате, че Христос ще съди хората. - Да, Христос идва вече на земята. (стр. 102)

Христос дойде на земята да освободи хората от техните заблуждения. Той посочи истинският път на живота - пътят на любовта. (стр. 118)

„Аз ще дойде и ще го изцеля“. Значи, в Христос има доброто желание да помогне. Християните поддържат мисълта, че Христос и сега ще дойде на земята, както е дошъл преди 2000 години. Те се питат: Кой е Христос? - Христос е първото ограничение на Бога. Самоограничението и проявлението на Бога в Битието, това наричаме Христос. Той не е във формата, понеже тя се мени. През всичките векове, Христос е един и същ, но понеже съзнанието на хората е различно, затова техните схващания за Него са различни. Ето защо, като се говори за Христос, ние разбираме първата проява на Бога в Космоса, като Любов. Някои казват, че Христос нямал смелостта да каже, че е Син Божи. - Не е така, това е неразбиране. Ако Христос слезе днес на земята, всички пушки и топове, всички щикове ще се стопят. (стр. 120)

Вие искате да дойде Христос на земята, но знаете ли, какво ще стане тогава? Цялата земя ще се възпламени и ще изгори. Огън носи Той със себе си. Той не е онзи Христос от Палестина. Тогава евреите разпнаха Исус, а Христос си отиде. Той казва на съвременните християни, че ще слезе на земята с 35 милиона градуса топлина и с пет милиарда единици светлина. Тогава да му мислят вярващите! Ще възразите, че това са небивалици, приказки от „Хиляда и една нощ“. Прочетете 24 глава на Евангелието на Матей и ще видите, че още тогава Той е предсказал това.

Христос казва: „Аз ще дойде и ще го изцеля“. Днес е изпратена една делегация от земята с молба, да дойде Христос на земята, да изцели човечеството. Сега идва Христос! (стр. 120 - 121)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...