Jump to content

Втора годила (1932 - 1933) „Дреха на живота“


Recommended Posts

Втора година (1932 - 1933)

„Дреха на живота“

Христос дойде на земята, за да изпълни мисията си. Така Той доби истинско съвършенство. Който иска да бъде съвършен, трябва да изпълни известна мисия, която Бог ще му възложи. В лицето на Христос ние имаме образец на разумно служене. (стр. 33)

Пророците предсказваха идването на Христос на земята, като Месия, Спасител на човечеството. Наистина, дойде Христос и очакваше, че ще бъде добре приет, но се оказа обратното. Не само че не Го приеха добре, но Го разпнаха. Той мина през най-големите страдания и разочарования. При това, Христос запази вътрешно равновесие. Той не отправи никаква омраза към хората. При всички условия на живота си, Той остана верен на закона на Любовта. Голяма борба прекара Христос на земята, но доброто и любовта взеха надмощие. Той мина границата между земята и небето, остави ботушите си в калта и бос излезе от нея. Христос прие горчивата чаша и се обърна към Господа с думите: „Господи, прости им, те не знаят, какво правят“. Така Той научи последния и най-важен урок на земята. Христос е образец на истински човек. (стр. 50)

Христос, Син Божи, най-светлата личност в света, мина през такива големи страдания, а вие, обикновените хора, не искате да страдате. (стр. 62)

Ще кажете: По-добре да намерим Христос. - Дали ще намерите небето или Христос, идеята е една и съща. Бог, Христос и небето са синоними. Те изразяват една и съща идея. (стр. 76)

Питате: Ако Христос дойде днес, ще Го разберем ли? -Едни ще Го разберат и ще Го последват. Други, обаче, ще гледат на Него, както са гледали преди 2000 години. Той ще прави чудеса, както е правил, а те ще казват, че с това ще погуби народа. Трябва да се спаси народът. - Там е бедата.

Христос идва да спаси света, а хората мислят, че ще им причини нещастия. (стр. 87)

„Истината ще ви направи свободни“. - Коя истина? - разбраната, т. е. тази, която Христос е проповядвал. - Какво ще стане, когато дойде Христос на земята? - Хората ще възкръснат. (стр. 89)

Христос дойде на земята, да покаже на хората пътя към обединението и връщането към Отца. Христос дойде на земята и изпълни волята на Отца си, след което се върна при Него. (стр. 146)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...