Jump to content

Трета година (1934 - 1935) „Учение и работа“


Recommended Posts

Трета година (1934 - 1935)

„Учение и работа“

Като дойде на земята, Той (Христос) мина през големи изпитания и страдания, за да се види, кой от двата пътя ще избере: пътят на човешката слава или трънливият път на любовта и истината. Христос избра втория път, като отрече жертвоприношението. Той отрече жертвоприношението като причина за убийства и престъпления в света. Понеже избра трънливия път, Христос беше осъден на смърт. Той предпочете смъртта пред пътя на Каин - път на престъпления и убийства. До времето на Христос евреите не познаваха друг закон, освен законът на жертвата и като видяха, че димът от жертвата на Христос се възнася нагоре, те Му завидяха и Го разпнаха на кръст. (стр. 80)

Христос казва: „Син Человечески не дойде да Му служат, но да послужи“. Живейте и вие като Христос. Не очаквайте хората да ви служат, но вие служете. Христос е пътят към новия живот, към любовта. (стр. 84)

Христос дойде в света, да спаси хората, да ги избави от греха. (стр. 105)

Христос дойде в света и донесе учението на любовта, което включва едновременната работа на ума и на сърцето, и на волята. Христос внесе трите добри рода в света, но пътя на които трябва да вървят всички хора. (стр. 117)

Христос, Син Божи, понесе греховете и престъпленията на хората, без да бъде грешен, без да се опетни. Следователно, знайте, че човек стои по-високо от греха. (стр. 191)

Христос понесе греховете на хората с оглед на тяхното бъдеще добро. Той вярва, че някога те ще разберат любовта и ще се обърнат към Бога. (стр. 200)

Христос дойде на земята да разплете и оправи чужда карма - кармата на цялото човечество. За да се справи с тази задача, Той трябваше да обърне течението на природните сили. Не беше лесна работата на Христос. Той изпълни задачата, която невидимият свят беше Му възложил, но кръв излезе от порите Му. (стр. 227)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...