Jump to content

Пета година (1936) „Устойчиви величини“


Recommended Posts

Пета година (1936)

„Устойчиви величини“

Христос приложи любовта, но Му се отговори с омраза и зло. В края на краищата, злото надделя: разпнаха Христос. Нито Пилат можа да помогне на Христос, нито жена му, която казваше, че тоя човек е праведен и няма никаква вина. След всичко това казват: Писано е в закона Христос да пострада. Обаче, на третия ден Той възкръсна и постави мини към света на злото. Така Той проби пътя към доброто, прекара нови съобщения за онези, които се стремят към възвишения свят. Христос казва: „Пътят към любовта е отворен. Който иска, свободно може да върви по този път“. (стр. 17)

Христос дойде на земята и проповядваше на човечеството новия закон закона на любовта. (стр. 68)

Казано е за Христос, че донесъл огън в света - окъпят на любовта. Затова наричат Христос „Агнец Божи“. Той донесе Божията Любов, Която ще освободи човечеството от робството и ограниченията, от връзките на миналото, които го спъват. Тогава ще се цитира нов стих: „Търсеха ме тези, които аз търсех. Намериха ме тези, които аз намерих“. (стр. 74)

Христос пострада не от силата на Неговата Мъдрост, но от любов към човечеството. (стр. 76)

Възможностите на Христос се простирали не само до физическия свят, но и извън него. (стр. 90)

Мнозина се питат, какво особено е направил Христос. Това, което Христос направи, никой обикновен смъртен не може да направи. (стр. 125)

И Христос дойде на земята да пострада и да научи нещо. Той не знаеше, какво нещо е неблагодарността. Той не можеше да си представи, как е възможно да направи добро и да ти се отговори със неблагодарност. Това Той научи на земята между хората. Какви ли не подозрения, съмнения и хули не се сипеха по Негов адрес. (стр. 139)

Мнозина съжаляват, че не са живели във времето на Христос. Няма защо да съжаляват. Христос възкръсна, следователно и днес живее и проповядва. Защо не приемете Словото Му? Много от сегашните християни приличат на евреите. И те чуват, гледат, но не приемат Словото на Христос. - Защо? - Защото се държат за старите човешки разбирания.

Ако Христос дойде днес на земята, хората ще се питат, откъде дойде този, къде се е родил и т. н. (стр. 179)

За Христа е казано, че понесе греховете на цялото човечество, но Той не се окаля, не стана нечист съд.

Христос подписа полица за цялото човечество, поради което понесе последствията на неговите грехове. Той знаеше, че ще страда, ще бъде разпнат, но съзнателно се пожертвува. Герой беше Христос! Той понесе страданията на хората, без да се окаля. (стр. 189)

Христос носи радост и веселие, а дяволът - страдание и скръб.

Желая ви да бъдете герои, да се ползвате от посещенията и на Христос, и на дявола. (стр. 194)

Христос казва за себе си: „Аз съм вратата на кошарата“. Който мине през тази врата, ще чуе гласа Му и ще Го познае. Той ще познае Бога и Неговата Любов. Величието на Христос се заключава в това, че Той послужи като врата за минаване на човешките души в духовния свят. Като знаете това, направете връзка с Христос в себе си, т. е. с Божественото Начало. (стр. 210)

Съвременните проповедници и религиозни хора говорят за Христос, като имат предвид историческия Христос, Който е живял преди две хиляди години. Тогава Христос е бил на 33 години. Според мене, като говорят за Христос, трябва да знаят, че днес Той е пораснал, възмъжал и станал възрастен. Ето защо, сегашният Христос е вече на две хиляди години. Въпреки това, всички говорят за Христос, Който е живял в миналото, страх ги е да говорят за сегашния Христос. (стр. 211)

Христос дойде на земята, именно, за това, да разбере нуждите на хората и да им покаже пътя към истинското щастие. (стр. 287)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...