Jump to content

Шеста година (1936 - 1937) „Той създава“


Recommended Posts

Шеста година (1936 - 1937)

„Той създава“

Казвам: Сега се говори за идването на Христос, т. е. за слизането Му на земята и за Неговия живот. Затова, като се казва, че Той идва на земята, всички мислят, че това ще стане, както в миналото. Вие знаете, как идват на земята вашите близки и как я напускат, затова мислите, че и Христос ще дойде и ще си замине като тях. Това се отнася до ония, които не са живели добре. Тях носят тържествено на носилка, свещеници им пеят, речи им държат. Това е живот на аристократите. Обаче, Христос не дойде, както идват обикновените хора и няма да дойде като тях. Христос не чакаше да Го носят с носилка. Той извика учениците си, говори им и пред тях се възнесе. Днес очакват Христос, да дойде пак в плът на земята. Не е въпрос в плът ли ще дойде, или като дух. Идването Му е въпрос на съзнанието. - Защо? - Защото и ония, които видяха възкресението и възнесението на Христос, пак се усъмниха. (стр. 4)

Христос трябва да влезе в човешките мисли, чувства и постъпки като идея. (стр. 66)

Истинското милосърдие виждаме в лицето на Христос. Той дойде на земята, пое греховете и страданията на цялото човечество и ликвидира със своя живот. Той показа на хората, как се проявява милосърдието. Не е нужно да даваш пари на хората и да ги оставиш да минават през гората, да се излагат на нови страдания. Пръв Христос показа, как се проявява милосърдието, без да постави човека на ненужни страдания. (стр. 102- 103)

Казвам: Не очаквайте втори път да дойде Христос на земята, да донесе новата наука. (стр. 316)

Христос мина през големи страдания и показа на хората, как да обичат. Христос, създаден по образ и подобие на Бога, Който разполагаше с богатството на света, се отказа от всичко заради човечеството. Той се пожертвува за хората, отказа се от своите блага, смири се и прие робски образ. Той мина през най-големите страдания, но издържа, понесе всичко с любов. Той показа любовта си към Бога, показа на хората, как тя работи. Ако нямаше любов в ума, в сърцето и в душата си, Христос не би издържал на тия големи страдания. Работата, която Той свърши, се основаваше на любовта.

Христос постави за основа на своя живот трите закона: законът на вярата, надеждата и любовта. Той раздаде на хората всичкото си земно богатство, за да изпълни Закона на надеждата. Той се отрече от себе си, от своя живот, за да изпълни Закона на вярата. Той се отрече съзнателно от всичко, което имаше, с любов, а не насила. (стр. 319 - 320)

Христос дойде на земята да прояви любовта си. чрез която да помага на страдащите, които са изгубили своя път и така да ги върне към Бога. (стр. 323)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...