Jump to content

Седма година (1937 - 1938) „Ликвидация на века“


Recommended Posts

Седма година (1937 - 1938)

„Ликвидация на века“

И Христос, като дойде на земята, пое греховете на хората. Така Той им показа, как работи Бог. (стр. 11)

Религиозните очакват да дойде Христос на земята, да оправи света. Христос няма да дойде на земята да оправи света по човешки начин. (стр. 81)

Казано е в Писанието: „Който не носи Христовия Дух в себе си, не е Негов. Значи, където е Духът, там е Христос. Под „не е Негов“ разбираме, че няма мир и свобода, радост и веселие в себе си. Без Христовия Дух не можеш да имаш стремеж към възвишеното. Без Христовия Дух не можеш да имаш никакви блага. (стр. 89)

Аз вярвам, че всички сте търсили Христос и сте Го намерили. Ако някой не Го е намерил, причината е в Неговите мисли и желания. Те го спъват.

Как приеха Христос на земята? Цял полк римски войници Го биха, плюха, удряха Му плесници, подиграваха се с Него, докато най-после Го разпнаха. Какво е било състоянието на Христос, Той си знае. Христос разбра, че не се живее лесно на земята. Днес хората Го викат втори път да дойде, но Той не идва. Днес Христос ни учи, как можем да се освободим от дисонансите на физическия свят. Той казва: Единствената сила, която може да ни освободи от дисонансите, е Любовта. (стр. 115)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...