Jump to content

Седма година (1937 - 1938), том II, „Красотата на душата“


Recommended Posts

Седма година (1937 - 1938), том II

„Красотата на душата“

В Христос живеят и грешниците, и праведниците. Няма човешка душа, която да не живее в Христос. (стр. 14)

Христос дойде на земята да повдигне човешката душа, да я освободи и да покаже, че в нея са вложени несметни богатства. Казват, че Христос дойде да спаси погиналите. Аз пък казвам, че Христос дойде да спаси човешките души; да извади скритите богатства от тях и да покаже истинската им стойност. (стр. 16)

Да зърнеш красотата на душата, това значи, да видиш Христос. Той с във всеки човек. Не е достатъчно само да Го зърнеш, но трябва да бъдеш като Него. - Какво да правим, за да дадем място на Христос в себе си? - Не папайте душата си! Не засенчвайте лицето на красотата! Това значи: Не грешете! (стр. 19)

„Това е живот вечен, да познаем Тебе, Единнаго, Истиннаго Бога и Христос, Когото си проводил“. Това е истинското учение да познаем несметното богатство, вложено в нашите души. Това е Христос, това е проявеният Бог. (стр. 24)

Христос се моли за много работи на Господа и молитвата Му се чуваше. Когато се моли за Себе си, молитвата Му не се прие. Христос знаеше, че причината е в самия него. Той пое греховете на света и представи всички грешници пред Бога. Тогава Бог Му каза: Ти пое греховете на хората, пожела да платиш дълговете им и сега ще плащаш. Ще дадеш всичко, каквото имаш: имот, чест, положение, а най-после и живота си. Христос каза: „Да бъде Твоята воля!“ (стр. 46)

И Христос казва: „Както ме е Отец научил, така постъпвам“. Ако Христос се е учил, какво остава за нас? (стр. 63)

Ако не приемеш Христос, животът ти няма да се изправи. (стр. 113)

Като ви срещне Христос, да остане доволен от вас. Следователно, когато Христос влезе във вас, ще стане невидим и вашите сърца ще почнат да горят.

Хранете се с Любовта, с живото Слово на Христос. (стр. 117)

Когато Христос дойде втори път на земята, ще дойде и Царството Божие. Идването на Христос подразбира идване на страданията. Без страдания няма да влезете в Царството Божие. (стр. 154)

Не разделяйте Учителя, не делете и Христа. Говорите за стария Христос и за новия Христос. - Няма стар Христос, няма и нов Христос - един е Христос. Един е Бог в Своите прояви. Така разбирам аз. (стр. 197)

И Христос трябваше да се изпита, да се види, доколко Той е верен на Бога. (стр. 205)

Питате: Жив ли е Христос? - Жив е. Той е толкова силен, че ако дойде на земята втори път, никой не би могъл да Го разпие. Преди две хиляди години Го разпнаха, тогава се намери дърво за Него. Обаче, днес Христос е толкова голям, че не може да се намери съответно дърво, на което да се разпие. Което дърво да извикат днес да послужи за разпъването на Христос, непременно ще се откаже. - Защо горят дърветата? - По единствената причина, че послужиха за разпъването на Христос. Всички хора, които разпъват Христос в себе си, ще горят като дървета. Това са страданията, през които минава цялото човечество. Всички, които дават път на Христос в себе си и признават, че Той е възкръснал, ще се ползват от благата на живота. (стр. 112)

Казва се, че Христос ще ни спаси. Ще ни спаси Христос, но при известни условия. Който прилага Божията Любов, Божията Мъдрост и Божията Истина, той ще бъде спасен. (стр. 285)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...