Jump to content

1943 - 1944 г. - „Новото начало“


Recommended Posts

1943 - 1944 г. - „Новото начало“

Някой иска Христос да го посети. Христос ще те посети само тогава, когато си съвършено сам и никой не може да ги помогне. Ако искаш да познаеш Христос, това може да стане само тогава, когато се намираш пред най-голямото изпитание, когато никой не може да ти помогне. Христос е последният, Който ще те посети. Той е началото и краят на твоя живот. (стр. 17)

Христос си послужи само веднъж с камшик, да изгони търговците от храма и повече не повтори. Като влезе в храма и вдигна камшика, Той рече: „Ревността към тоя дом ме изяде“. С вдигането на камшика, Христос искаше да каже, че човек трябва да изхвърли своите лоши мисли, чувства и желания навън. Така трябва да се разбира постъпката на Христос. Ако мислите, че Христос е имал намерение да изгони лошите хора от църквата, светът никога няма да се оправи. С камшик светът не се оправя. Лошите хора в църквата представляват ония същества в човека, които търгуват с Божественото. Който иска да служи на Бога, сам трябва да се заеме да очисти своя храм. И тогава, като влезе Христос в неговия храм, няма да вдига камшика си, да гони търговците. (стр. 37)

Някои религиозни очакват Христос да дойде отвън, да им говори. Христос е в светлината, във въздуха, във водата, в хляба. не Го търсете отвън. Достатъчно е да приемеш хляба с любов, за да ти проговори. (стр. 41 - 42)

Дълъг е периодът на тъмната нощ. Той започна от съгрешаването на първите човеци и продължи до времето на Христос. Христос дойде на земята да каже на хората, че това тъмно време изтича. Сегашното време е край на Кали юга, на черния век. (стр. 45)

Какво трябва да се прави сега? Отговарям: Следвайте пътя на Христа. Христос дойде на земята като Син Божи и живееше скромно, без файтони и автомобили, без къщи. Той ядеше заедно с митарите и грешниците, без да ги осъжда. Само веднъж взе камшик в ръка и изгони търговците от храма. Добре е понякога човек да се разгневи, да събори масите на търговците в храма и да ги изгони вън. Следователно, ако искате да следвате Христос, ще живеете като Него. (стр. 107)

В сегашния християнски свят малко хора разбират дълбокия смисъл на Христовото учение. Всеки християнин казва: Аз вярвам в Христос. Всички вярват, но малцина разбират и прилагат Христовото учение правилно. (стр. 126)

Мислите ли, че за Христос не беше определено да бъде разпнат? Христос се моли. ако е възможно да се отмени горчивата чаша. Не е лесно да съзнаваш, че си Син Божи и да бъдеш разпнат като най-голям грешник. Най-после, като мина през големи страдания, Христос се подчини на един закон, който ще изучавате в бъдеще. Знаете ли, какво нещо е да те изостави Бог? Изложен на големи страдания, на поруганието на хората, Христос се обърна към Господа с думите: „Господи, защо си ме оставил? Дойдох да помагам на хората, но вместо да придобият нещо, те ме разпъват.“ Страданията, които Христос преживя, се разбират едва днес - две хиляди години след разпятието. Христос разреши своята задача е думите: „Господи, в Твоите ръце предавам Духа си. Да бъде Твоята воля!“ Той знаеше, че в Божията Любов няма промяна. (стр. 145 - 146)

Нова мисъл е нужна на човечеството. Хората проповядват Словото но стар начин. Казват: Колко е страдал Христос! Те желаят да следват Неговия път, да бъдат като Него. Мнозина искат да бъдат като Христос, но без да ги разпъват на кръст, без да забиват ръцете и краката им с гвоздеи. Такива Христосовци не признавам. Геройство е онова, през което Христос мина. Аз проповядвам вече Учението: Долу гвоздеите на Христос, които държаха ръцете и краката Му заковани! Да сложим гвоздеите настрана и да разберем възкресението. Бог освободи Христос от гвоздеите и прояви Своята Любов към Него. Някои плачат, че Христос бил закован. Да мине любовта през вашите сърца и да разтопи леда! Христос и днес е разпнат и закован. (стр. 177)

Да приемем Любовта и да раздаваме от нейните блага. Какво лошо има в това, ако срещнеш на пътя си един гладен човек? Когато Христос минаваше през изгладнелия свят. даваше му от хубавите плодове, които носеше. Сега и ние, като минаваме по Христовия път, има какво да ядем. Христовият път е обрасъл вече с плодове. Когато Той минаваше по тоя път, нямаше нито едно дръвче. Мнозина тръгваха по тоя път, но идваха до едно място и се връщаха назад. Пръв Христос мина през тоя път. Днес Неговият път е обсипан с блага.

Да се радваме, че минаваме по пътя, който Христос е приготвил. Сега пътят ни е още по-добър. До времето на Христос нямаше кой да държи ключа на ада. И праведните, и грешните влизаха заедно. Христос заключи ада, да не влизат праведните в тоя затвор. (стр. 178)

Христос се обърна към Бога с думите: „Господи, защо си ме оставил?“ Най-после, Той каза: „Господи, в Твоите ръце предавам Духа си. Да бъде Твоята воля!“ С тия думи Христос победи. В победата е силата на Христос. Тогава Бог проговори на Христос отвътре и след три дни Той възкръсна. Така Христос разбра силата на думите, които идват отвътре. Вслушвайте се в тихия глас, който ви говори отвътре. (стр. 201)

Йоан Кръстител казва: „Не нося аз благата на човечеството, но Тоя, Който идва след мене. Той е Христос, Син Божи“. Христос посади семената на любовта. Да се радваме на Божията Любов, която Христос донесе на човечеството. Христос казва: „Никой не може да дойде при мене, ако Отец ми не го е привлякъл. И никой не може да отиде при Отца, ако аз не му покажа пътя“. Христос показа пътя към Бога - пътя към вечния живот. Без Христос никой не може да намери Бога. - Как познавате, кой е влязъл в тоя път? - Който влезе в пътя, той се отрича от себе си. (стр. 310)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...