Jump to content

ПОСЛЕДНО СЛОВО „Заветът на любовта - 1944 г. Том първи.


Recommended Posts

ПОСЛЕДНО СЛОВО

„Заветът на любовта - 1944 г.

Том първи

Често мислите, защо Христос не влиза във вашето положение, не взима участие в страданията ви. Питам: Вие страдали ли сте като Христос? Нито на едного от вас не е текло кръв от порите, както на Христос. (стр. 11)

И Христос се пожертвува за хората, но вярваше, че ще оживее в новия живот. (стр. 38)

Всички хора имат познания и казват: Христос дойде на земята да спаси човечеството. Що е спасението? Слушал съм много обяснения на тая дума и от проповедници, и от учени, но нито един не се е домогнал до истината. Христос дойде да спаси света, но спаси ли го? Ако светът беше спасен, хората нямаше да страдат и да боледуват. (стр. 44)

И Христос, като влезе в ада, превърна го на рай. Той проповядваше на жителите в ада и те тръгнаха след Него. Любовта влезе в ада и дяволите забравиха противоречията си. Като видяха любовта, стражарите, които пазеха грешните души, изпуснаха оръжията си и забравиха службата си. (стр. 82)

Сега очакват второто пришествие, да дойде Христос с ангелите. Христос е дошъл вече. В цяла Европа и навсякъде по света ангелите косят. Казано е в Писанието: „Когато Син Человечески дойде на земята, ще намери ли достатъчно вяра?“ Това е важно! Ще намери ли Христос отворени сърца да възприемат любовта? Сега се говори за войната, за числото на избитите и ранените, за победата. Това е външното идване на Христос. Това е гневът Божи, който се излива, за да се възстанови Божията Правда. (стр. 188)

Господ да оправи света! Ако Господ оправи света, а ние не сме оправени, какво се постига? Ако Христос дойде сега. как ще ни намери? Ако Христос дойде сега, както хората Го разбират, ще има рязане на глави, убийства, спорове. Но, ако дойде Христос на Любовта, Той ще каже: „Не съдете, за да не бъдете съдени. Любете враговете си“. Готови ли сте за това? Трябва да дадем място на Бога да се прояви чрез нас. (стр. 189)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...