Jump to content

Беседи от Учителя: Новата ера, издигнете жената! (1931 г.)


Recommended Posts

Беседи от Учителя: Новата ера,

издигнете жената! (1931 г.)

Христос проповядва, че който има две ризи, едната трябва да даде на този, който няма. Питам: какъв процент от съвременните християни са приложили Христовото учение? Много благотворителни общества се мъчат да приложат Христовото учение, но те го прилагат по буква, а не по дух. (стр. 16)

Дойде след това смъртта, вземе от вас всичко, каквото имате и си заминава. Вие оставате само с едно голо съзнание и съжалявате, че не сте разрешили най-важния въпрос - въпросът за безсмъртието. Този въпрос трябва да се разреши още докато сте на земята. Казвате: Като дойде Христос, тогава ще го разрешим. Христос е дошъл вече и пита: Какво мислите още? Казвам: вие трябва да разрешите въпроса, както Христос го е разрешил - нищо повече! Разрешението на този въпрос е в Евангелието. Христос каза на евреите: „Разрушете този храм и аз в три дни ще го въздигна!“ Те се хванаха за думите на Христос и казаха: „Соломон съгради този храм за толкова много години, а ти ще го съградиш в три дни. За какъв се мислиш? Евреите съзнателно изопачиха думите на Христос. Христос им говореше за тялото си като храм Божи. Най-после те обвиниха Христос, че се наричал Син Божи и Го осъдиха да бъде разпнат. (стр. 31)

В Писанието се казва, че Исус отишъл да се кръсти от Йоан. Христос, Който седи по-високо от Йоан, отиде при него да се кръсти, с което даде на хората добър пример на смирение. Той каза на Йоан: „Ти трябва да ме кръстиш с вода!“ Начинът, по който Йоан кръсти Христос, представлява един символ. Според този символ, всеки човек се е родил, за да се кръсти. (стр. 45)

Христос дойде на земята с велика мисия. Той искаше да покаже на съвременните европейски народи, как трябва да постъпват. Всичко, което проповядваше Христос навремето си, се отнасяше за сегашните времена. Той казваше на всички народи: Вие ще дойдете до една голяма криза. Ако искате да се освободите от тази криза, единственото разрешение се намира в приложението на това, което сега проповядвам. Ако приложите Моето учение, вие ще се избавите от голяма катастрофа; не приложите ли учението Ми, катастрофата е неизбежна. (стр. 56)

Йоан беше старозаветник. Той представляваше стария закон: имаш да даваш, ще дадеш по задължение. Христос, обаче, показа на хората друг начин за ликвидиране на сметките: ликвидиране по закона на Любовта - да дадеш от любов. Христос нямаше предвид онази любов, която не носи свобода на човека, която не е в състояние да премахне страха у човека, или която не е в сила да премахне злобата, болестите, страданията и всички лоши условия в живота. Това не е любов. Любовта, за която Христос говори, носи красота, радост, щастие. Тази любов има предвид благото на всички същества. (стр. 61)

Казвате: Какъв смисъл имаше в това, да дойде Христос на земята и да пострада? Не можа ли Той да се спаси? - Христос разполагаше с големи сили. Той можа да се спаси. Казано е в Писанието, че Христос можеше да извика на помощ 12 легиона ангели. Във всеки легион има по 6000 ангели. (стр. 63)

Мнозина казват, че Христос е дошъл на земята, за да спаси света. Питам: Как ще се спасят съвременните хора? - Като повярват в Господа Исуса Христа. Не, за да се спаси човек, не е достатъчно само да повярва в Христос. Както Христос излезе от Бога и дойде на земята да спаси човечеството, по същия начин и ние трябва да излезем от Бога и да работим върху себе си и върху своите ближни. (стр. 107)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...