Jump to content

В памет на съставителката Трендафила Балдевска (1926–2014)


Recommended Posts

В ПАМЕТ НА СЪСТАВИТЕЛКАТА

ТРЕНДАФИЛА БАЛДЕВСКА (1926–2014)

Трендафила Балдевска посвети голяма част от почти 88-годишния си богат и много интензивен живот на целенасочена, всеотдайна и скромна работа за разпространение на Словото на Учителя Петър Дънов. Подобно на нейния духовен спътник и съработник, Ангел Кермедчиев, дълбоко повлиян още като младеж от срещата си с Учителя, Трендафила Балдевска остави светла диря в живота на мнозина. Отначало в родния Пазарджик, а после и в София със задружни усилия двамата учители се проявяват като пионери в съставянето и издаването чрез издателства или самостоятелно на брошури и популярни книжки с тематично свързани извадки от беседи. Въодушевени от идеята да подпомагат просвещаването на жадните за истина умове, те създават своята Библиотека, в която през годините се оформят три тематични серии: „Основи на здравето“, „Взаимоотношения“ и „Светлина в Пътя“.

През 2011 г. излиза от печат мащабното им многогодишно проучване на Словото на Учителя: „Причини за болестите и методи за тяхното лекуване“.

Съставянето на книгата „По пътя на душата“ е заключителното дело на Трендафила Балдевска. То осмисли последните ѝ години и ни остави в наследство един ценен наръчник, който допринася за осветляването на съществените за всеки въпроси за живота и смъртта. Тя осъзнаваше, че на днешните хора им е нужно знание, за да разбират живота и да не се страхуват от смъртта. Последната воля на тази светла и неуморна душа беше книгата да бъде издадена и да стигне до широк кръг читатели.

Антония Йорданова

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...