Jump to content

Телата на човека


Recommended Posts

ТЕЛАТА НА ЧОВЕКА

Това, което се казва в стиха, че Земята ще бъде пълна със знание за Господа, тази земя сме ние. Под думата „земя“ в първоначалния език се разбирало всеки човек, който е роден на Земята и на когото е дадена земя. Всеки човек е родена, проявена земя и в неговото съзнание трябва да се прояви знанието за Господа. Във всички негови мисли, във всички негови чувствувания трябва да проникват Божиите закони. САВААТ-АМОН-РА, 2009, с. 97.

Физическите тела, които имаме, представляват едно усилие на Природата, на Духа. Всички мисли в тях, всички чувства, всички органи ги е поставил все този Дух. САВААТ-АМОН-РА, 2009, с. 253.

Когато минавате през физическия свят, необходимо е тялото; през астралния свят е необходимо сърцето, през умствения свят е необходим умът, а в душевния свят е необходима душата. СИЛА И ЖИВОТ, т. 2, 2006, с. 73.

Сегашните окултисти поддържат, че човек има седем тела. Вие ще се учудите на това. Три от тия тела са постоянни, те не знаят какво нещо е смъртта. Човек има четири обвивки, две от които претърпяват смъртта, а двете претърпяват промени. Човек трябва да умре два пъти, двойна смърт има, за да влезе в процеса на промените. Като мине през двете смърти, през двете промени, той ще влезе в един свят толкова щастлив, дето всички неща са реални. Този свят, тази област се нарича свят на безсмъртието. След това той ще влезе в онази Любов, която наричат Божествена Любов. ТОЗИ Е ЖИВИЯТ ХЛЯБ, 1998, с. 50.

Когато умре, човек отива на другия свят с астралното си тяло (което идва след физическото), както орехът се посажда в земята с коравата си обвивка, а не със зелената. Коравата черупка на ореха се разпуква в земята, след нея се разкъсва и ципицата и остава само ядката, от центъра на която излиза нов орех. Новият орех, който се крие в ядката на ореха, представлява същинската душа на човека. СИЛА И ЖИВОТ, т. 2, 2006, с. 473.

Това тяло ти ще го пазиш, докато бъдеш жител на тази Земя. И като заминеш на онзи свят, от това тяло нищо няма да остане. Пак ще вземеш нещо, което ще ти бъде потребно. В тази обвивка, в която сме поставени, в това тяло има нещо друго, което вие не сте изучавали още. Вие нямате опитност за това. Вие не сте правили опит да отделите вашето духовно тяло от физическото тяло и да излезете свободно. По някой път, като заспите, излизате. Но това други го правят, вие не го правите, вие нямате способност за това. Вие нямате способността да може да си възстановите вашата памет за преди десет-петнадесет прераждания къде сте били. И това не знаете. АКО ГОВОРЯ, т. 1, 2003, с. 72.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...