Jump to content

Къде обитава душата


Recommended Posts

КЪДЕ ОБИТАВА ДУШАТА

Духът и душата са във вас. Трябва да разбирате законите, които съществуват между духа и душата. То е Божественият свят. НАУКА ЗА ЖИВОТА, 1999, с. 273.

Любовта, това е светът на душата. ОБИЧАЙТЕ И РАДВАЙТЕ СЕ, 1997, с. 137.

Душата где е? Душата я няма на Земята. Душата има само една малка проекция тук, на Земята. Тя се явява временно като някоя гостенка на ума и на сърцето. Щом душата посети някой човек, тогава го наричат великан, вдъхновен, благороден; но после, като си замине душата, този човек става обикновен. АЗ ТЕ ПОЗНАХ, 1925, с. 9.

Душата на човека не е все още в тялото. Тя е извън тялото и сегиз-тогиз изпраща някоя възвишена, светла идея в обикновеното човешко съзнание. А когато човек стане готов, душата ще се прояви чрез тялото, ще се изяви във физическия свят. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 3, 2001, с. 69.

В тебе има една сила, тя е човешката душа, която е вътре в човешкия стомах и отделя Божествения живот и го внася в човешкия организъм; тогава човек започва да живее. ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ, 1999, с. 638.

Душата обладава целия гръден кош, обаче пребъдва под лъжичката, гдето се усещат удоволствията. ИСКАЙТЕ СИЛА, ИМАЙТЕ ВЯРА, 1994, с. 17.

Жилището на душата, това са белите дробове. Между тия дробове е сърцето, гдето е седалището на душата. ВЕРИГАТА, 2007, с. 49.

Когато душата е на мястото си, никаква болест не може да съществува, но когато душата напусне своето жилище, сърцето и белите дробове, тя се поддава на наемник, става обсебване. И когато един човек се обсебва, ще забележите, че най-напред започва да намалява дишането му, а с намаляване на дишането душата постоянно се излъчва. Когато един човек се обсебва, винаги ще видите сгърчване на дробовете. По тази причина вие тогава трябва да дишате дълбоко, защото чрез дълбокото дишане вие можете да изгоните един дух из вас. А щом го изгоните из физическото поле, то в по-висшите полета по-удачно можете да се справите. Един лош дух никога не може да влезе през носа, а винаги ще влезе чрез устата. И като отиде в стомаха ви по течението на кръвта, връща се в сърцето чрез вените, а не чрез артериите. А ако настъпи кихане, то не е нищо друго освен изхвърляне на духа из устата. Аз ви говоря това, за да ви покажа отгде е вратата на лошите духове. ВЕРИГАТА, 2007, с. 49.

Понеже Господ е с вас, Той ви посочва начините, по които можете да избегнете нашествието на лошите духове във вас: дишайте дълбоко и през време на дълбокото дишане представяйте си, че синята светла краска прониква през вас, идеща отгоре. По този начин ще се освобождавате. ВЕРИГАТА, 2007, с. 50.

Седалището на този Господ, Който е направил света… е в човешката душа, в човешкия дух. Тия хора, в душата, в духа на които живее Бог, това са онези велики хора, това са гении, Учители на човечеството, които са дали най-високото проявление в музиката, в поезията, в изкуството – изобщо във всички направления. Това са души, които подтикват човечеството напред. Те са имали опитността да излизат от тялото си. КОЙТО ИСКА СЛАВАТА, 1925, с. 22.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...