Jump to content

Копнежи на душата


Recommended Posts

КОПНЕЖИ НА ДУШАТА

Човешката душа има велики стремежи. ПЪРВИЯТ МОМЕНТ НА ЛЮБОВТА, 1997, с. 194.

Душата на всички хора трябва да се изпълни с възвишени и благородни стремежи, да служите на ближния си, на цялото човечество. НОВИЯТ ЧОВЕК, 1947, с. 37.

У всекиго от нас се таи скрит, истински живот, душата ни, свързана с източника на живота, който ни я е вдъхнал. Този скрит живот, тази Божествена искра е, която постоянно негодува в нас, въздиша, недоволна е, търси нещо по-друго, по-високо. Тоя скрит живот е стимул на прогреса, той го движи. ИСКАЙТЕ СИЛА, ИМАЙТЕ ВЯРА, 1994, с. 4.

Дребнавостите не правят човека гениален. Те не внасят нито мир, нито радост в човешката душа. Великото бъдеще, което се открива пред човека, носи радост и веселие в неговия живот. ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО, 1935, с. 160.

В човешката душа има вложено нещо по-дълбоко от това, което ти искаш: да станеш пръв министър. РАЗДАЙ ВСИЧКО, 1925, с. 11.

Съвременните хора често се обезсърчават, че не могат да постигнат копнежите на своята душа. Питам: какви са техните копнежи? Нека всеки конкретно да си отговори какво иска да постигне. Като наблюдавам младите, виждам, че някой иска да стане виден писател, да напише някакъв роман, с който да внесе нещо ново за човечеството. Друг иска да стане поет, да пише такива стихове, че всеки четец да се забравя от тях. Трети иска да стане знаменит музикант или певец и т.н. Всеки иска с нещо да обърне внимание на хората. Тия стремежи са намясто, но човек трябва да развива дарбите си за слава Божия. Каквото направи, той трябва да има предвид славата Божия, а не своята. ОТНОШЕНИЕ НА ПРОСТИТЕ ИСТИНИ КЪМ ЧОВЕКА, 1933, с. 187.

Всяка жена или всеки мъж, които имат благородни стремежи, красиви желания и идеали, трябва да се оставят свободни, да постигнат тия свои копнежи. Те са копнежи на душата. Това се отнася за души, които имат висок идеал. ЗАТОВА СЕ РОДИХ, 2010, с. 143.

Желанието на Духа е да внесе между хората истинска култура, да ги научи на Великите Божествени закони, за което Той употребява големи усилия и създава велик импулс в човешката душа. САВААТ-АМОН-РА, 2009, с. 253.

Няма желание или нещо, което вашата душа е пожелала, та да ви се не даде. Само че не бива да бързате, да изваждате вложеното в банката предварително в аванс. Не се насилвайте, защото с насилие и мъчене работата не се върши. ВЕРИГАТА, 2007, с. 22.

Има един закон: всяка една мисъл, която минава през вашия ум, всяко едно чувство, което минава през вашето сърце, всяка ваша постъпка, която минава през вашето тяло, тези мисли, чувства и идеи ще се реализират. Може да мине една година, може да минат двайсет години, хиляда години. Но да оставим хилядата години. Всяка идея в продължение на двайсет и две години ще се реализира. Двайсет и две години е крайният период. АКО ГОВОРЯ, т. 2, 2003, с. 39.

Законът е, че колективните благопожелания съдействат, за да се усили този, който желае. ВЕРИГАТА, 2007, с. 28.

Няма по-хубаво състояние от това, да чувстваш Божието присъствие в дълбочината на душата си! Болен си. Бог отвътре ти казва: „Не бой се, скоро ще оздравееш!“ ИЗВОРЪТ НА ДОБРОТО, 1992, с. 128.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...