Jump to content

Прояви на душата


Recommended Posts

ПРОЯВИ НА ДУШАТА

Под думите „физическа материя“ разбирам света на формите, необходим за проявата и битието на нещата; под „духовен свят“ подразбирам онези сили, които работят за създаване на тези форми; а под „душа“ разбирам условията, които подготвят съграждането на тези форми. Следователно без форми животът не може да се прояви. СИЛА И ЖИВОТ, серия II, 1927, с. 232.

Докато човек не даде път на Божественото начало в себе си, душата не може да се прояви. Тя чака своето време, както пъпката чака слънчевите лъчи, да се разцъфти. ДА ВЪЗЛЮБИШ, 1940, с. 75.

Душата се проявява на Земята чрез човека. Душата е съд, чрез който животът се проявява… Първа слиза душата, а след нея – животът. ЗАКОНИ НА ДОБРОТО, 1940, с. 124.

Вашият нос ще покаже пътя, по който човешката душа е минала, да достигне до днешното положение. СИЛАТА НА МИСЪЛТА, 1998, с. 104.

Че имаш душа, имаш, но досега ти не си оставил своята душа да се проявява. СИЛАТА НА МИСЪЛТА, 1998, с. 157.

Всички проявления на душата вървят постепенно. Има много методи за проявяването на нашите мисли и чувства, но това не става безразборно. Наблюдавайте как започва развитието си едно малко семенце от някое цвете или от някое плодно дърво, като го посеете в земята. БЕСЕДИ И НАПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ, 1920, с. 64.

За физическия свят трябва една гениална душа. Няма да кажа „воля“, защото волята е служителка на душата. Гениален ум ти трябва, за да разбереш Божествения свят. Гениално сърце трябва, за да разбереш духовния свят, и гениална душа трябва, за да разбереш физическия свят. НАУКА ЗА ЖИВОТА, 1999, с. 230.

Възвишените мисли и чувства не са нищо друго освен прояви на човешката душа. ЗАКОНИ НА ДОБРОТО, 1940, с. 87.

При сегашните условия хората са длъжни да изучават езика на човешката душа. Днес всички хора не говорят на един и същи език – на много езици говорят. Хората трябва да дойдат до Божествения език, дето всички ще се разбират. Това е езикът на Любовта. ТОЗИ Е ЖИВИЯТ ХЛЯБ, 1998, с. 447.

Целувките са актив на душата. Но за да се извърши този акт, и сърцето, и умът, и духът вземат участие. Той е един акт, който трябва да се извърши. Целувката е като изгрева на слънцето. Но ако тази целувка изгрее, когато хоризонтът е помрачен с влага и слънцето не се вижда, тогаз светлите лъчи на тази целувка не достигат до човешката душа. ИЗПИТЪТ НА ЛЮБОВТА, 1998, с. 167.

Не се увличай във външни удоволствия, в театри и концерти. Да облекчиш страданията на една болна душа, това е най-хубавият концерт, който животът ти предлага. ЗАТОВА СЕ РОДИХ, 2010, с. 322.

Всякой един ден вие преминавате всичките сфери. Вашата душа се движи през всичките сфери и всякой един ден вие имате случай и възможност да държите връзката с която и да е сфера и да се свържете с която и да е противоположна сфера. ВЕРИГАТА, 2007, с. 172.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...