Jump to content

Връзки и общуване на душата


Recommended Posts

ВРЪЗКИ И ОБЩУВАНЕ НА ДУШАТА

Трябва да видим какви са отношенията, които съществуват между душите. САВААТ-АМОН-РА, 2009, с. 232.

Ти още не обичаш душата на ближния както трябва. И своята душа не обичаш както трябва. Ти, като обичаш душата си, ще гледаш да не създаваш на себе си излишни страдания. Всеки, който създава на себе си излишни страдания, той не обича душата си, а я измъчва. И след като направиш една погрешка, не съзнаваш погрешката си и търсиш причините отвън. ПЪРВИЯТ МОМЕНТ НА ЛЮБОВТА, 1997, с. 120.

Когато се приближаваш при една душа, трябва да се приближаваш със свещен трепет, да чувстваш, че тя е излязла от Бога, да не я изкушаваш. И като я погледнеш, в погледа ти да няма никаква лъжа. САВААТ-АМОН-РА, 2009, с. 284.

Не трябва да дойдем до онези еротически понятия, че човек е дошъл на Земята да се наслаждава, да живее, да яде и да пие. САВААТ-АМОН-РА, 2009, с. 232.

Яденето е свързано със сърцето, дишането е свързано с мисълта. Процесът на сърцето е свързан с душата. Процесът на ума е свързан с духа. Когато човек урегулира тия два процеса по отношение на човешката душа и по отношение на човешкия дух, животът е правилен. ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА, 2003, с. 257.

Приятел може да се нарече само онзи човек, който дава импулс на човешката душа. ЗАТОВА СЕ РОДИХ, 2010, с. 167.

Съзнанието представя вътрешния организъм на човека, чрез който душата се съобщава с Божествения свят. То е вътрешната обвивка на душата. НЕРАЗРЕШЕНОТО, 1933, с. 47.

За да се свърже с възвишения свят, погледът на човека трябва да претърпи две пречупвания: едно вътрешно пречупване – към своята душа, и едно пречупване нагоре – към Бога. ДЕЛАТА БОЖИИ, 1940, с. 12.

Когато дойдем до Бога, Той е върховната сила или необходимата среда, в която човек е потопен духовно… Човешката душа трябва да бъде също потопена. Не сте ли я потопили, значи вие сте извън вашата среда ще живеете като зародиш, както много житни зрънца са престояли в египетските пирамиди. СИЛА И ЖИВОТ, серия I, 1915, с. 250.

Умът, сърцето и волята представят три връзки на човека с Първата причина. Те са трите допирни точки на човешката душа с Великия пулс на живота. ЛЪЧИ НА ЖИВОТА, 1937, с. 224.

Душата има много състояния. Някога вие мислите, че сте в душата си, но не сте. Човек едновременно живее два живота: денем живее по един начин – постоянно се тревожи за разни вземания-давания, а вечерно време влиза в друг свят, дето си почива. САВААТ-АМОН-РА, 2009, с. 255.

Онези, които се упражняват в окултната наука, които я прилагат, имат особен начин, по който могат да се обновяват. Те сега развиват духовното си тяло: вечерно време оставят физическото си тяло на Земята и с духовното си тяло излизат извън земната зона, на планинска разходка. Там се обновяват и после се връщат отново в тялото си. САВААТ-АМОН-РА, 2009, с. 106.

Щом се намерите в трудно положение, говорете на душата си, тя ще ви помогне. НЕРАЗРЕШЕНОТО, 1933, с. 172.

Ако можеш да се разговаряш с душата си, ще научиш велики неща. НОВИЯТ ЧОВЕК, 1947, с. 191.

Животът се осмисля, когато между душите има общение. Това показва, че хората представят общ организъм. ДЕЛАТА БОЖИИ, 1940, с. 332.

Няма две души еднакви в света, и не може да бъдат еднакви, макар разликата между едната и другата да е малка. СИЛА И ЖИВОТ, серия III, 1920, с. 251.

Между душите на хората има преграда, която им пречи да се слеят в едно. ДА ИМ ДАМ ЖИВОТ, 1936, с. 74.

Често се говори за сродни, за колективни души. Под понятието „сродни или колективни души“ разбираме тези, които са излезли едновременно от Първоизточника на живота. Дето и да се намират, те чувстват нещо близко, сродно помежду си. Щом се срещнат, без да си говорят, те се разбират и обичат. БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ, 1940, с. 158.

Душите се свързват в името на любовта. Само тая връзка е вечна и неразривна. Връзката между сродните души е вечна. ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ, 1944, с. 7.

Душата е свързана с висши същества, свързана и с ангелите, а пък човешкият дух е свързан с Бога. СЛАВАТА БОЖИЯ, ЦАРСТВОТО БОЖИЕ, ВОЛЯТА БОЖИЯ, 1998, с. 25.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...