Jump to content

Надеждата


Recommended Posts

НАДЕЖДАТА

Втората стъпка, НАДЕЖДАТА, се е развила на Земята, когато душата се е облякла във физическото тяло. Последното е един образец на първоначалното тяло, което душата е имала в своята първоначална чистота, когато тя е била в Небето и когато е била една одухотворена материя, която никога не умира. Жизненото тяло е съставено от органическа материя и е сходно с растителното царство, а тялото на плътта е тялото на животните – борбата е между тези две тела. В трите тия тела – във физическото, жизненото и в тялото на плътта – се е развила надеждата, която очаква нещата днес или утре. Ние с тия тела развиваме онзи принцип, без който не можем да съществуваме. ВЕРИГАТА, 2007, с. 224.

Втората фаза е ПОКАЯНИЕ. Това иде от човека. Човекът, който се е обърнал към Бога, прави равносметка на досегашния си живот с нов критерий, с нова мярка. У него е вече родено съзнанието за един светъл, чист живот и дълбоко се разкайва за стореното в миналото. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 249.

Втората стъпка… е ПОКАЯНИЕТО, или преглеждането на стари сметки, т.е. да си признае човек, че е поел известно задължение, което трябва да изпълни. ВЕРИГАТА, 2007, с. 225.

Третата стъпка, то е СПАСЕНИЕТО, т.е. придобиване здраве на душата. ВЕРИГАТА, 2007, с. 225.

Третата фаза е СПАСЕНИЕ. То е от Бога. Човек, който е минал през фазите Обръщение и Покаяние, има желание да върши Волята Божия, да служи на Бога, да живее за Истината, за Красотата. С това той влиза вече във фазата на Спасение. А що значи спасение на мистичен език? Трябва да се знае, че в днешната епоха на човешкото развитие иде една духовна вълна и който я приеме, влиза в нови условия на Живота, в една Нова култура, това именно наричаме Спасение. Спасение значи, че човек е записан между тези, които ще се повдигнат в нова културна степен при новите условия на Живота. А които не приемат тази духовна вълна, те остават в стария живот и ще чакат в бъдеще да ги подеме нова духовна вълна. Значи ще пропуснат днешната епоха. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 249.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...