Jump to content

Сродна душа. Какво е сродна душа


Recommended Posts

СРОДНА ДУША

КАКВО Е СРОДНА ДУША

Душите две по две са излезли от Бога. Това са сродни души. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 150.

Всички души, които са излезли първоначално от небитието и са влезли в битието, са били все двойки. Две души са били те и тези души сега се търсят. Всички стремежи на хората, дето се любят, дето се женят, дето деца раждат, подразбира това, че всеки търси своята душа. СИЛА И ЖИВОТ, серия IV, 1922, с. 275.

Тези души се изгубили, омотали се в материята и днес те се търсят. СИЛА И ЖИВОТ, серия IV, 1922, с. 276.

Съвременните хора не живеят още в душата си и въпреки това говорят за любов, за сродни души. Момък обича някоя мома и я нарича сродна душа. Защо я нарича сродна душа? Защото му давала нещо хубаво от себе си. Тя изливала красиви чувства към него, заради което я нарича сродна душа. И фурнаджията дава хляб на клиентите си, но не е сродна душа за тях. А какво по-хубаво нещо има в света от хляба? Въпреки това вие не можете да кажете, че който ви дава хляб, той е ваша сродна душа. Вие можете да наречете сродна душа само онази, която е готова да се жертва за вас при всички условия на живота ви. ЕСТЕСТВЕН РЕД НА НЕЩАТА, 1939, с. 19.

Някои наричат мъжа и жената сродни души, но сродните души не са мъже и жени. Щом две сродни души се оженят, всичкото сродство изчезва. Женитба между сродни души не съществува. ПОСТИЖИМОТО, 1999, с. 415.

Срещнал е на пътя си една красива мома, заради което сърцето му е трепнало. Тази мома го отбива от неговия път и му дава ново направление в живота. Защо тръгнал подир тази мома? Защото му била сродна душа. Какво сродство е това, което утре може да се разруши? Не, ако е въпрос за сродство, знайте, че всички души, които са излезли от Бога, са сродни. ЕСТЕСТВЕН РЕД НА НЕЩАТА, 1939, с. 22.

Някоя мома намери някой момък, ожени се за него и казва: „Моят възлюблен, той е!“ И попът дойде и ги венчава в името Божие. Не се минава един месец от женитбата, и тя казва: „Не е той!“ Мъжът намери някоя жена, ожени се за нея и казва: „Не е тя!“ СИЛА И ЖИВОТ, серия IV, 1922, с. 276.

Сродните души са човешки души, над които има един съвършен Дух. Именно това е Духът, който ги ръководи, който раздава всички блага. Сродните души имат еднакво предназначение, но имат две различни служби. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 151.

Може двете души да са на еднаква степен на развитие, а може едната да е по-развита от другата. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 152.

Всичко най-идеално, което можеш да си представиш, ще си мислиш, че е сродната душа. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 153.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...