Jump to content

Заминаване от земята


Recommended Posts

ЗАМИНАВАНЕ ОТ ЗЕМЯТА

Мнозина запитват откъде идва човекът и накъде отива. ТИХИЯТ ГЛАС, 1997, с. 3.

Нашата цел в живота е да победим смъртта, да се освободим от онези връзки, които ни свързват. Смъртта, това са въжета на греха, които свързват човешкия живот. ВЕРИГАТА, 2007, с. 303.

Като поживеете няколко години тук, на Земята, ще отидете наново в пространството, дето ще прекарате също известно време, и пак ще дойдете тук, на Земята. СИЛА И ЖИВОТ, серия III, 1920, с. 91.

Някои казват, че човек все трябва да мисли за умиралка. Не е въпросът да мисли за умиралка, но човек трябва да се освободи по един правилен начин, да мине от този в другия свят по най-лесен начин. Че ще се ходи в другия свят, това е така, но човек трябва да намери най-лесен и правилен начин, по който да отиде. Понякога човек може да се задръсти в най-трудни пътеки и докато мине в другия свят, ще прекара големи страдания. Аз не съм против страданията, но този и онзи свят съставят целокупен живот. Съвършените хора лесно минават от този в онзи свят. За тях представя по-голяма мъчнотия слизането от онзи свят в този, отколкото качването от този свят за онзи. За тях е лесно да се освободят от тялото си, но докато се създаде тази обвивка, това тяло, с което човешката душа е оградена, те изпитват големи трудности. Докато си съгради това тяло, човешката душа е работила дълго време. Не само тя, но и много други същества са работили заедно с нея и днес тя се усеща в това тяло като в замък затворена. ВЕЧНИЯТ ПОРЯДЪК, 1999, с. 88.

Трябва да излезем от физическия свят и да отидем в духовния, в който има много повече условия за развитието ни. СИЛА И ЖИВОТ, т. 2, 2006, с. 48.

Според новото учение на човека е определено да живее 120 години и до това време да си служи сам, да не се нуждае от ничия помощ. Човекът на новото учение не трябва да боледува. И като дойде време да замине за онзи свят, той пак трябва да бъде здрав, да не е боледувал. Заминаването на човека за онзи свят трябва да бъде като заминаването му от един град в друг или от една държава в друга. Днес някой заминава за онзи свят, след като е боледувал дълго време, след като са изхарчени за него 20–30 хиляди лева, и в края на краищата продължава да смущава близките си и от онзи свят. В такъв случай по-добре е било да не заминава, но да остане да живее още на Земята. Следователно на ония, които мислят да ни смущават от онзи свят, казваме: по-добре останете на Земята, да си поживеете още, че тогава ще ви изпратим на онзи свят. На Земята ще посещавате театри, концерти, балове – каквото пожелаете. Освен това ще имате хубави къщи, хубави дрехи, от всичко ще бъдете задоволени. Бог е създал света тъкмо за тия хора. Този свят не е създаден за праведните хора, но за грешните, да не смущават праведните, да не пречат на работата им. И наистина, на грешните хора са дадени много блага, да ядат и да пият, да не правят престъпления. Въпреки това на Земята пак стават престъпления. Това се дължи на недоволството на грешните хора. Праведните, добрите хора на Земята са малко. Ако погледнете с окото на ясновидеца, ще видите каква малка част от хората светят, т.е. изпускат светлина. По-голямата част от хората на Земята са грешници. За да ги задоволи, Бог им е дал безброй блага – ядене, пиене, къщи, ниви, богатства, само да не вършат престъпления. Наистина и това е култура, но култура на грешни хора, която е временна, а не вечна. Без тези блага, без тези удоволствия животът на Земята щеше да бъде още по-лош, с повече нещастия. При това положение тия хора не могат да се обърнат към Бога. Те трябва да минат през големи страдания, да се пробуди съзнанието им и тогава доброволно да потърсят Бога. Нека всеки се определи към кои спада – към светиите или не. ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ, 1934, с. 58.

Като дойде време да напуснете Земята, няма да плачете, както сега, а ще повикате приятелите си, ще им дадете едно угощение и ще кажете: „Аз заминавам вече от този свят.“ Каквото сте спечелили, ще го раздадете на близките си и ще кажете: „Аз си отивам вече. Домашните ми отдавна ме очакват.“ Ще се ръкувате с всички, ще излезете вън радостни и весели и никой няма да знае къде сте. НОВО РАЗБИРАНЕ, 1949, с. 128.

Ако влезете в другия свят, трябва да знаете законите. Там ще започнете да употребявате астралното тяло като малко дете. Като се освободите от вашето астрално тяло, трябва да разбирате законите на вашето умствено тяло. Така ще започнете. Като се освободите от умственото тяло, ще започнете с причинното тяло. А пък ако влезе в туй, което индусите наричат нирвана – то е блажено състояние, дето човек се слива с Цялото. Но то не е за вас; за него ви трябват хиляди и хиляди години още. Сега най-малко изучавайте вашето физическо тяло, вашето сърце – астралното тяло; изучавайте вашия мозък, вашето умствено тяло. ОСНОВНИЯТ ТОН, 1999, с. 130.

Съществените неща следват човека и в другия свят, а несъществените са само за Земята. Какво ще стане с вашите дрехи, обувки и шапки? Колкото да са хубави, ще останат на Земята, нищо няма да вземете със себе си. На оня свят ще вземете само онова, което е реално и съществено. То никога не се губи. СТАРОТО ОТМИНА, 1947, с. 4.

Когато нашите клетки започнат да губят своята основа, гдето и да е, ние загубваме вече своята сила, защото основата се разхлабва и гине. Върху душата има много голямо налягане отвънка и тя се държи вътре в тялото посредством основата. Тази основа е Бог, който работи, за да се развива душата. И затова, когато тази основа започне да се разстройва, настъпва и смъртта. Ето защо ние трябва да се пазим да не губим основата на своето тяло, душа, ум и сърце. ВЕРИГАТА, 2007, с. 316.

Когато говорим за праведния човек, и той не умира, но се трансформира, минава от слава в слава. И като търсите праведния човек, няма да го търсите по гробищата. ТОЗИ Е ЖИВИЯТ ХЛЯБ, 1998, с. 8.

Щом дойде новото, очите на хората се отварят и те разбират какво представя духовният свят. Тогава ще живеете и тук, и там и ще бъдете винаги весели. НОВО РАЗБИРАНЕ, 1949, с. 128.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...