Jump to content

Преждевременна смърт


Recommended Posts

ПРЕЖДЕВРЕМЕННА СМЪРТ

Причината на нашата преждевременна смърт се дължи на нашите неразбирания на живота. ВАС ВИ НАРЕКОХ ПРИЯТЕЛИ, 1998, с. 187.

Човек не трябва да се плаши от смъртта. Само че не трябва да има преждевременна смърт. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 219.

Ние говорим за смъртта като за естествен процес, а не като за резултат на неправилен живот. Пазете се от тая смърт. ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ, 1944, с. 92.

Хората умират преждевременно под влияние на отрицателното в живота. ДЕЛАТА БОЖИИ, 1940, с. 120.

Защо човек умира преждевременно? Когато умира преждевременно, човек сам предизвиква смъртта си, сам се лишава от ония условия, при които животът му може правилно да се развива. Всяка преждевременна смърт е равна на самоубийство. Момента, в който личността помисли, че е свободна, самостоятелна, напълно независима и може да прави, каквото желае, смъртта настъпва за нея. СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО, 1939, с. 42.

Мнозина умират преждевременно по единствената причина, че не искат да правят добро. НОВИЯТ СВЕТИЛНИК, 1946, с. 28.

Като не знаете как да се подмладите, един ден вие ще кажете: „Сега вече аз не намирам смисъл в живота.“ Защо? Защото сте остарели в живота си. Ще дойде някой да ми разправя, че се е обезсърчил, че животът му се е обезсмислил. Чудно нещо! Питам този човек научил ли е всичко, което трябва, за този живот, та да се обезсмисли неговият. „Нищо не съм още научил, но не ми се живее.“ Като не ти се живее, къде ще отидеш да живееш? „Искам да се освободя.“ Че ако те извадят от един затвор и те поставят в друг, по-лош, по-добре си остани в първия затвор. НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО, 1999, с. 215.

Чувате ли някой да се оплаква от живота и желае да умре, ще знаете, че той иска да умре като цвят на дървото; но той трябва да завърже и плодът му след време да узрее. СИЛА И ЖИВОТ, т. 2, 2006, с. 366.

Когато окръжаващите не ви обичат, вие се чувствате сам, изоставен и естествено, пожелавате да напуснете Земята. За да не заминавате преждевременно, вие трябва да работите, да отворите сърцата и умовете си за хората, да направите връзка с тях. Зад вас стои миналото ви, с което трябва да се справите. Пред вас стои бъдещето ви, за което трябва да се приготвите. Обаче вие сте в настоящето, което трябва разумно да използвате. ПЪТ КЪМ ЖИВОТА, 1941, с. 252.

Мнозина искат да напуснат Земята преждевременно. Защо? Недоволни са от живота, от окръжаващите. Защо са недоволни? Защото не са научени да виждат поне по една добра черта в близките си. Един ден Христос минавал с Петра край нивите. Петър видял едно умряло куче на земята и като минали близо до него, казал: „Учителю, колко лошо мирише това куче.“ Христос отговорил: „Колко бели зъби има това куче.“ Петър спрял вниманието си върху отрицателното на кучето, а Христос – върху положителното. ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА, 1942, с. 319.

Ако човек умира преждевременно, това показва, че той се връща в дома си, преди да е свършил работата си. Като видят, че се връща толкова рано, майка му и баща му отново ще го изпратят на нивата да оре, да сее и да жъне. СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ, 1940, с. 16.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...