Jump to content

Посрещане на заминалите


Recommended Posts

ПОСРЕЩАНЕ НА ЗАМИНАЛИТЕ

Когато някой човек от Земята се качи горе, тук скърбят, а горе се радват. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 217.

Някой мисли, че като замине за другия свят, ще го посрещнат ангели. Ако е съвършен, ще го посрещнат ангели, но ако е обикновен, несъвършен, сам ще си отиде. НАЧАЛО НА МЪДРОСТТА, 1946, с. 123.

След като умреш, ти идеш в другия свят, няма кой да те посрещне. Онези, които обичат Бога, след като излязат, ще има най-малко един кабриолет, едно такси, ще има приятели, ще те приемат, тъй както свети Илия с колесницата. Който отива без колесница на онзи свят, е много лошо. Свети Илия с колесница отиде. НОВАТА МИСЪЛ, 2008, с. 720.

Като отиде човек на онзи свят, близките му го посрещат, радват му се, устройват му угощение. Вие питате защо вашият близък не се обажда от онзи свят. Как ще се обади? Докато е бил на Земята, всички са го гонели, измъчвали. Сега, след като се освободил от мъчнотиите на Земята, той не иска да си спомня за нея. БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ, 1940, с. 107.

В онзи свят като влезете, там ще намерите вашите приятели, които ще ви освободят от всички ограничения. Кой е първият приятел, когото познавате? Първият приятел, когото познавате, това е вашият дух. Вторият ваш приятел, когото познавате, това е вашият ум. Третият ваш приятел, когото познавате, това е вашата душа. И четвъртият ваш приятел, когото познавате, е вашето сърце. Следователно, когато тези ваши четири мощни приятели дойдат и ви освободят, вие сте влезли вече в онзи свят. Това е онзи свят, на който вие трябва да разчитате. В света на вашия дух, в света на вашия ум, в света на вашата душа живее това, което хората наричат „безсмъртието“, т.е. това, което не умира. Там живее Бог и всички живеят в Бога. НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО, 1999, с. 106.

Всеки трябва да се запита: кой ще ме посрещне на онзи свят? Каквито са законите на Земята, такива са и на онзи свят. Любовта, великият закон на живота, действа и на Земята, и на Небето. Колкото по-отзивчив и отворен е човек за любовта, толкова повече се изявява тя към него. ВЕЧНОТО БЛАГО, 1944, с. 98.

Почнеш ли да умираш, ще дойдат да те посрещнат роднини, приятели, които те обичат. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 3, 2001, с. 112.

Като заминете за онзи свят, ще ви посрещнат онези, които ви обичат. Ако баща ти те обича, ще те посрещне. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 224.

Детето ще го посрещне майка му. Приятеля ще го срещне приятелят му. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 226.

Между този и онзи свят трябва да съградим моста на Любовта, по който ще минаваме. А като липсва този любовен мост, трябва да дойде някой ангел, за да те преведе. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 3, 2001, с. 112.

Как ще ви посрещнат… За всеки човек е определено как ще го посрещнат. Това зависи от вас, от това, което носите със себе си. ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА, 1942, с. 298.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...