Jump to content

Животът в духовния свят


Recommended Posts

ЖИВОТЪТ В ДУХОВНИЯ СВЯТ

Мнозина мислят, че след смъртта всичко се свършва. Добре е със смъртта да се свърши всичко, но не е така. Човек продължава да живее и след смъртта, и то толкова по-добре, колкото по-съзнателно е живял на Земята. ЕСТЕСТВЕН РЕД НА НЕЩАТА, 1939, с. 16.

Когато човек минава от физическия към духовния свят, той навлиза в по-високи форми на живота и вижда, че такъв свят съществува и в духовния, и в умствения, и в Божествения. НОВИЯТ СВЕТИЛНИК, 1946, с. 43.

И тъй, смъртта не е нищо друго освен заминаване на човека за друг свят, да учи това, което на времето си не е могъл да научи. Много пъти човек е отивал в онзи свят, но не е научил всичко, каквото трябва. И на Земята е живял много пъти, но и тук не е научил всичко. Ето защо той постоянно ще заминава за другия свят и отново ще се връща, докато придобие положително знание за живота. ЕСТЕСТВЕН РЕД НА НЕЩАТА, 1939, с. 116.

Като се намерим на онзи свят, ние сме в положението на човек в чужбина. Например, ако отидеш в Америка и знаеш езика, лесно ще ти бъде. Знаете ли колко е мъчно да отидете в една държава и да не знаете езика? Като отидете на онзи свят, вие трябва да знаете езика, да знаете реда и порядъка там. Мнозина имате идеята, че като отидете в другия свят, ще ви посрещнат с музика и песни, ангели ще ви пеят. Така е за онези, които са готови; за онези, които не са готови, никаква музика, никакви гитари, никакви ангели няма да ги посрещнат. НОВО РАЗБИРАНЕ, 1949, с. 129.

Онзи свят, в който отиват умрелите, е много по-красив от нашия. ЛЮБОВТА ДАВА ЖИВОТ, 1999, с. 140.

В духовния свят душата е свободна от всякакви задължения и отговорности. Каквото прави, тя го прави от любов. Животът на душата в Духовния свят е блаженство. ОПРЕДЕЛЕНИ ДВИЖЕНИЯ, 1938, с. 36.

Ако влезете в духовния свят на сърцето, вие в духовния свят никога няма да намерите същества, седнали както вас – да седят на едно място; в духовния свят всичко е в движение и толкоз бързо се движат, че като се движат, вие няма нищо да виждате. КАТО РОДИ ДЕТЕ, 1998, с. 274.

Мнозина очакват да умрат, да отидат на онзи свят, там да благуват. НОВАТА МИСЪЛ, 1947, с. 10.

Ако тук си услужвал на хората, горе ще имаш по-добри условия. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 221.

Това, което е било на Земята, не е валидно за света, в който сега живеем. Връзките на Земята не са връзки и в другия свят. Там отношенията между душите са други. Като отидеш на другия свят, мъчно ще намериш оня, с когото си бил свързан. ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ, 1944, с. 7.

„Ще бъдем ли на онзи свят с тези, които най-много обичаме?“ Точно така ще бъде. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 226.

В онзи свят хората, които се обичат, се виждат, а които не се обичат, не се виждат. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 221.

Като отидете на онзи свят, ще се съберете с хора, които еднакво мислят с вас и имате еднакви идеи. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 221.

После трябва да се научиш да мислиш. Пратят те да идеш да учиш някого. Че при даровитите деца, които са гениални, има напреднали същества, които ги учат. СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ, 1998, с. 303.

Когато човешките чувства престанат да функционират, човек в духовния свят е мъртъв. КРОТКИТЕ, 1996, с. 8.

Щом дойде новото, очите на хората ще се отворят, и те ще разберат какво представлява духовният свят. Тогава ще живеете и тук, и там. НОВО РАЗБИРАНЕ, 1949, с. 128.

Един ден ще дойдем до положение да виждаме какво се върши не само на този свят, но и на онзи свят. Не до висшите светове, но поне дотам, додето са стигнали нашите близки. Ще имаме поща, съобщение от онзи свят и ще можем да се разбираме със своите близки, заминали за онзи свят. Ние ще получаваме поща от другия свят с адрес от еди-коя си улица, еди-кой си град. И там има градове, както и на Земята. НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО, 1999, с. 356.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...