Jump to content

Работата и другите светове


Recommended Posts

РАБОТАТА И ДРУГИТЕ СВЕТОВЕ

Човек след заминаването си има следните работи: първо, да посещава Небесното училище, второ, да работи на Божията нива, и то или между скоро заминалите, за да ги ориентира в новите условия, или между хората на Земята, като ги предпазва от зло; трето, известно време заминалите участват в процесите на Природата, например работят върху растежа на растенията. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 223.

Вие сега мислите, че като заминете за другия свят, ще заспите. Не, знанието, което сега учите, когато идете в другия свят, ще го продължите, още по-добре ще го учите. ТОЧНОСТТА, 1924, с. 14.

Като се говори за работа, някои мислят, че работа има само на Земята. Не, човек работи и на този, и на онзи свят. ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА, 1942, с. 296.

На онзи свят всеки трябва да работи. Там не се приемат мързеливи хора. БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ, 1940, с. 310.

Онзи свят е свят на работа. Който отиде на онзи свят, трябва да бъде готов за работа. Там има повече работа, отколкото на Земята. Съществата, които живеят на онзи свят, непрекъснато работят. БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ, 1940, с. 101.

Който иска да върви напред, който се стреми към Бога, който иска да расте в Божествения живот, трябват му работа и борба. СИЛА И ЖИВОТ, серия II, 1927, с. 145.

На Небето приемат само учени хора, които са напълно узрели. Който отиде там, веднага ще му се даде работа, която трябва да свърши добре – там не приемат хора без работа. Който влезе неподготвен в онзи свят, ще го оставят два-три дена като гост и след това ще му възложат някаква работа – не може ли да я свърши, ще го изпратят отново на Земята. СИЛА И ЖИВОТ, т. 2, 2006, с. 237.

Ако нямаш никакъв занаят, ще те интернират. Прераждането не е нищо друго освен интерниране. Ще те върнат в този свят, да се научиш да работиш. В този свят трябва да се научиш. Като идеш в другия свят, какво ще правиш? Най-първо законът на любовта трябва да разбираш. СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ, 1998, с. 302.

Любовта е един свят, трябва да се научите да обичате, понеже чрез любовта ще си въздадете работа. Ако не обичате, пак се връщате на Земята. От невидимия свят ще дойдете на Земята да обичате хората. Ще се учите да обичате. Сега това е предисловие на любовта. Ще те пратят да проповядваш само на един човек, пък той е лош, не слуша. Нямаш право да го насилваш. Ще вървиш след него ден след ден, нощ след нощ, той като върви надолу, и ти ще вървиш, като се качва, и ти ще се качваш, ти ще страдаш и ще се радваш с него заедно. Неговият живот ще бъде и радост, и страдание. Ако те слуша, ще се радваш, ако не те слуша, ще скърбиш. Тъй ще работиш с един човек 10, 20, 30, 40 години. Като не те слуша 40 години, ще го напуснеш, ще те пратят при друг. СЪГЛАСУВАНЕ НА МИСЛИТЕ, 1998, с. 303.

Една сестра каза: „Брат Дързев си отиде и не се проявява чрез други.“ Колко пъти минава покрай вас и вие не го познавате. Горе той е приет в музикалната академия и пише доста песни. Хайде сега му изпейте песента! АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 225.

Ако за всичко ти се плаща още на Земята, в другия свят ще бъдеш последен бедняк. ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ, 1944, с. 65.

Като отидете на оня свят, ще се съберете с хора, които еднакво мислят и имат еднакви идеи. АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША, т. 1, 1999, с. 221.

Представете си, че някои от вас умират 20 години по-рано, отколкото им е определено. Знаете ли тогава какво ще правите там в другия свят? Ще ви дадат работа, за която трябва да сте готови. Допуснете, че някъде в България има някой отчаян човек, който не иска да живее, иска да се хвърли в някоя река или да се хвърли от някоя скала, или да се отрови, да се самоубие и т.н. Господ ще ви повика и ще ви каже: „Една твоя сестра или един твой брат иска да се удави. Иди при нея като таен работник и започни да ѝ внушаваш, че не е хубаво да се самоубива, че трябва да живее и т.н.“ Тя ще ти каже: „Махни се оттук!“ Ти ще продължаваш да ѝ говориш, трябва да я убедиш! Ако можеш да я убедиш да не се хвърли в реката, спечелил си, но ако не можеш, Господ ще тури нейните грехове на гърба ти. Знаете ли какво нещо е това? Понеже ти нямаш тяло, няма да грешиш в другия свят, но ще носиш тежестта, греховете на този човек, като те считат отговорен за неговия живот. Ако го обърнеш към Бога, греховете ти ще се простят, но ако не успееш, и той сгреши, ти ще носиш греховете му. Та затова във всички случаи вие трябва да бъдете готови за работа, която ще ви се определи, било тук на Земята, било в другия свят. Всеки ден ще ви праща Господ да спасявате някоя душа, но не такава, която е обърната към Господа, а някоя отчаяна. И след като прекарате цели 20 години такъв живот, няма да искате втори път да се хвърляте в кладенец, да се самоубивате или самоотравяте. Друг някой пък иска да убива сина си или дъщеря си; трети иска да направи някое голямо престъпление и т.н. Ще ви прати Господ да убедите този човек да не извършва това нещо. Туй ще бъде задачата ви в другия свят. Готови ли сте за нея? ЧЕТВЪРТИ МЛАДЕЖКИ СЪБОР, 1926, с. 67.

Материалът, който духът, душата, умът и сърцето на човека са събирали, се препраща в невидимия свят, дето съществата от висша йерархия го обработват. По този начин те преустройват човешкия ум и човешкото сърце. И оттук вадим заключението: колкото повече материал, годен за работа, изпраща човек в невидимия свят, толкова повече разумните същества ще строят в неговия мозък. СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА, 1930, с. 118.

От твоята работа на Земята ще зависи колко и какъв материал ще изпратиш в невидимия свят. СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА, 1930, с. 118.

И вие, като отидете на онзи свят, ще се постараете да се групирате по няколко заедно и ще започнете да помагате на някой беден, докато го подигнете. Ако някой музикант закъса, стотина музиканти от онзи свят ще се съберат около него и ще му помогнат, ще го направят виден музикант. Ако днес вие не можете да успявате, причината за това е, че няма добри, умни хора умрели. Те трябва да бъдат ваши близки, за да могат да ви помогнат. А сега около вас са се събрали все невежи хора, които не могат да ви помогнат. Невежите, наместо да подобрят работите, те ги развалят. Сега ние искаме да умират добри, умни хора, които да подобрят живота, да подобрят работите ви. НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО, 1999, с. 126.

Условията на онзи свят се определят от тия, които сте имали на Земята. Ако на Земята не сте работили съзнателно, не мислете, че на онзи свят ще можете да работите по-добре. Там само ще преглеждате сметките си. Ако на Земята сте работили добре, и в духовния свят ще работите добре. Там ще имате добри резултати и ще се радвате на плодовете си. СВЕТОТО МЯСТО, 1939, с. 46.

Всички желаем да свършим работата на Господа. Ако отидем на оня свят, трябва да сме свършили работата за Господа. Невидимият свят се нуждае от добри работници, да свършат работата си. НОВИЯТ СВЕТИЛНИК, 1946, с. 202.

Всяка сила носи след себе си и отговорност. Онзи голям търговец, който има един милион или десет милиона лева и ги туря в обръщение, ще има повече работа, отколкото друг някой, който разполага с малко капитал. Той ще има повече блага, но ще има и по-голяма отговорност, повече неприятности. Плюсът и минусът вървят в природата заедно. ЛЕКЦИИ НА МОК, 1927, с. 48.

Кога трябва човек да се върне при Бога? Когато свърши работата си. Някой иска да се върне по-рано, преди да е свършил работа си. Друг иска да остане по-дълго на Земята. Нито единият е прав, нито другият. НОВИЯТ СВЕТИЛНИК, 1946, с. 199.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...