Jump to content

Recommended Posts

За Автора

Hristo_Madjarov_226.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Инж. Христо Маджаров е роден и живее във Варна - град на древни култури и мистерии. От детска възраст има интерес към Тайното познание. Изучава редица езотерични учения и достига до Школата на Учителя Беинса Дуно. Негови водачи в този път са преки ученици от тази Школа, сред които е и д-р Методи Константинов. Преди да бъде разрушен „Изгревът“', живее в бараката на Боян Боев и има лични контакти и духовни опитности.

От началото на писателската си дейност (като студент) изследва древната история на България и посочва Боян Мага като основател на Богомилството...

През 1980 г. предава за печат в Париж съвместен с д-р М. Константинов труд „Новата Култура през Епохата на Водолея“. Пребивава в Гьотеанум, Дорнах (Швейцария), в антрапософската школа на д-р Рудолф Щайнер. 1991-94 г. - живее в САЩ и изнася лекции по психотроника, радиестезия, NEW AGE, Учението на Учителя Беинса Дуно и др. Посещава центрове на Йогананда и сключва контакт с Братството на Розенкройцерите (подписва договор за издаване на книгите им). От тогава започва издаване на книги, които се превръщат в бестсейлъри: „Новата Култура през Епохата на Водолея“, поредиците „България в световното обединение“, „Световни мистерии“) държи лекции и пише „Любов и еволюция“; „Мелхиседек“ (1995); „Завръщането на богомилите“; „Големият заговор срещу българите“ 1 и 2 ч. Събужда Българския Дух навсякъде, където има българи. Творбите му са многопластови, поне на три нива и затова всеки намира по нещо за себе си. След гостуването си в Чувашия (2000) издава съвместен труд „Златна България“.

За разработки и публикации по българознание е награден 2003 г. с почетно звание „Заслужил деятел на чувашката национална култура“; а от 2006 г. е академик на Международната Академия по Българознание, Иновации и Култура (МАБИК).

През 2005, по покана на духовното общество Оомото, изнася лекции в Япония, след което се ражда книгата „Пътуване през времето. Българо-японски мистерии“...

Книгата, която читателят държи в ръцете си, представя успоредни световни езотерични хронологии. Още предварителните лекции ориентираха много търсещи Тайното познание.

Редакцията

=================================

© СД ; „Алфиола“ - Варна, 2011 г.

© МИСТЕРИИ в зората на ЕПОХА ВОДОЛЕЙ (19-2Д™ век)

I5ВN 978-954-8139-57-1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...