Jump to content

Световният развой. Раси, Школи, Учители


Recommended Posts

Световният развой. Раси, Школи, Учители

Според споменатия по-горе Световен еволюционен План, разкрит от Теософията и сродните й школи, човечеството се развива циклично чрез посредничество на природата в продължение на седем основни епохи (коренни раси), които отговарят на 7-те Божествени дни от библейското Сътворение. Тъй като днес сме в края на Петата епоха (Бялата раса), Сътворяването на човека още не е завършило и той е далеч от „подобие на Бога”.

В архивите на Бялото Братство се пазят информации за възпитание и обучение на човечеството от съвършени учители още от пред-историческите епохи на древна Лемурия и Атлантида. Традицията показва две главни линии на работа на тези посветени: те давали екзотерични учения за събуждане на съзнанието на широките народни маси, което с времето кристализирало в религия за възпитаване на добродетели и възвишен живот. От друга страна, те създавали окултни (скрити) школи за пробудени и напреднали души, в които чрез езотерични (тайни) методи осигурявали бърза трансформация, за да носят Нови учения и да творят Нови култури.

Всяка раса преминава през седем периода (подраси или култури). Няма да разглеждам тук развитието на четирите коренни раси и техните задачи. Само ще изредя досегашните пет култури на Петата (Бялата) раса: Древноиндийска, Старо-персийска, Египетско-Асиро-Вавилонска, Гръко-римска и Западноевропейска.2

Hristo_Madjarov_003.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Тези култури са създадени от великите импулси на Бялото Братство и изпратените от него Учители: седемте велики риши, Рама, Кришна в Индия, Зороастър в Персия, Хермес в Тракия и Египет, Мойсей в Египет, Орфей, Питагор, Платон в Тракия и Гърция... Общо казано, тези Велики Посветени имат за задача да подготвят човечеството за Учението на Любовта, обявено от Ешуа бен Пандир - пророка на есеите - и разкрито после от Христос.

Hristo_Madjarov_004.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Християнството преминава на Запад чрез гностиците от Александрийската школа, чрез готите на Урфил (т. нар. Вулфила) и чрез богомилите и техните креации (бугри, албигойци, катари, патарени, квакери, розенкройцери…). Това са все тайни общества и влиянието им се чувства по цял свят и днес. Те събудили Духа на Европа от средновековния унес и той поел решително по пътя към ново познание за изграждане на нов свят.3

Днес напредналите души от Бялата раса приключват с Петата (Западноевропейската) култура и подготвят появата на Шестата – Епохата на Водолей, предсказана от Исус (Лука 22:10).

Няма да изреждам дългия списък от самоотвержени гении оформили днешния лик на Западната култура. Може да се твърди и косвено да се доказва, че апостолите на Ренесанса са били все по някакъв начин свързани с розенкройцерите (за които ще говоря по-нататък) и със сродните им учения.

Всички тези школи са били капсуловани или окултни (скрити) поради преследването от западните църкви с дивия вик „ерес!”. Затова външно те не се регистрирали – сякаш не съществували. Техните членове живеели живота на обикновени хора, без да афишират своята духовна принадлежност. Те били като малки островчета в морето от промити съзнания, на които са се спасявали будните духове от корумпираните власт и църква.

Така било на Запад, а в Далечния Изток – Тибет, Индия, Китай –съществуването на Хималайско Братство на Учители (Шамбала) не подлежи на съмнение. Според установеното мнение, тези Учители притежават Космично Съзнание и подпомагат човечеството чрез свои пратеници, без да упражняват за това насилие или да се месят в неговата карма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...