Jump to content

ЕЛЕНА БЛАВАТСКА. Психодетство


Recommended Posts

ЕЛЕНА БЛАВАТСКА

Психодетство

На 30.07.1831 г. в Екатеринослав, Русия, се родило момиче Елена. Баща му бил полковник Петер Хан, син на немски генерал, натурализирал се в Русия, а майка му - руската писателка Елена Фадеева („руската Жорж Санд”- Белински) - дъщеря на княгиня Елена Долгорукова и потомка на френски аристократичен род.

Още по време на кръщенето й се запалило расото на свещеника, което по-късно поповете отчели като лошо предзнаменование.7

Малката лесно хипнотизирала приятелчетата си и те изпълнявали мислените й заповеди.

Елена говорела, че има наставник - висок индус с бяла чалма. Този невидим за другите покровител я спасил на два пъти от сигурна смърт: веднъж, когато (съвсем малка) паднала от тавана, където искала да разгледа по-добре една символична картина и втори път - когато 13-годишната лудетина полетяла от гърба на буен кон и... се усетила в спасителните ръце на своя покровител, който бавно и внимателно я поставил на земята.5

На 15 години младото момиче проявило ясновидски способности, предсказвало събития и казвало къде се крият престъпници, търсени от полицията.

Изявите й ставали все по-силни и неконтролируеми и ужасените й родители решили да я омъжат, за „да я вкарат в релси”. Така полковник Петер Хан омъжил 16-годишната си дъщеря за 60-годишен генерал Никифор Блаватски - вицегубернатор на Ереван. Тя трябвало да се адаптира, да изгони странните мисли от главата си и да слуша генерала, за да си осигури живот на господарка.

Осигурил тази партия, бащата мислел, че е изпълнил своя дълг.

Откъде можел да знае „добрият татко”, че съдбата й е била предначертана още преди нейното раждане?

И... че не й е съдена ролята на послушна домакиня?

Ден след венчавката Елена Блаватска успяла да избяга и се насочила към Персия, но била върната от казашката гвардия. Сега тя издържала цели три месеца, преди да изчезне от къщи и с еднопосочен билет да отпътува през Одеса с кораб за Истанбул.

Hristo_Madjarov_008.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...