Jump to content

Аттил - Богомил – Ученик


Recommended Posts

Аттил - Богомил - Ученик

Боян Боев бил учител в Копривщица с леви атеистични убеждения. Участвал в Балканската война. При военна акция на турска земя се скрил в една пещера. Пред входа постоянно се чувала турска реч и той не смеел да излезе. Три дни се молил и обещал на Небето: „Ако има Бог да ми даде парче хляб, като се върна в България, ще говоря на учениците си, че има Бог, който помага на молещите се!“21'

Половин час по-късно той видял една костенурка, която бутала пред себе си парче хляб, оставила го пред пещерата и се отдалечила. Не се знае дали тази хапка е задоволила глада му, но самият факт на получаването й наложил ярък отпечатък върху целия му живот.

Направил трансформация при Учителя и станал пацифист. Когато го мобилизирали в Първата световна война, той отказал да носи пушка. В мазето на казармата го мъчили и били, но той не отстъпил. Спасил го един общественик, който го познавал отпреди. Пратили го в Скопие за санитар. Негов колега там бил Георги Куртев, ученик от същото учение. През това време армията била покосена от холерна епидемия. Много лекари бягали от болницата, за да спасят живота си. С пост и молитви, двамата се изправили срещу смъртната опасност и спасили много болни, докато много от избягалите лекари починали. Боев отстъпил стаята си за болни и спял в едно мазе - получил артроза на коляното, която го мъчила до края на живота му.

След войната Боев учителствал в няколко града. Вдъхновен от новите идеи, той изпълнил обещанието си - разпространявал ги сред учениците, поради което бил уволнен дисциплинарно от Свищов. 21

От 1924 г. бил неотлъчно при Учителя - стенографирал и разпространявал Словото му, благодарение на което днес можем да научим много откровения. Напр. какво е казал на учениците си през 1912 г.:

„Много хиляди години преди Христа, бяхте ученици в една окултна школа в Египет и аз бях вашият Учител. После бяхте в една окултна школа в Индия, Персия и пр. и аз бях вашият Учител. Вие бяхте и в България като богомили..., а сега сте ученици на Бялото Братство.

Боев изписал 200 тетрадки със стенограми, които са му иззети на 06.12.1957 г., когато комунистическата власт му прави тотален обиск за изземване на литературата от Учителя като „вредна за държавата“.

Пред група приятели Учителят казва, че в миналото Боян Боев е бил азиатски пълководец, изпратен в Европа да разруши феодализма. (Дали това не е видял ясновидският взор на Рудолф Щайнер?)

Hristo_Madjarov_038.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Под влияние на Учителя този буен дух се превръща в един предан, отдаден на делото ученик. Говори се също, че е бил поп Богомил, жестоко убит по болярска заповед. Учителят събужда тези спомени, в резултат на което, по случай 1000-годишнината от появата на богомилството, Боев отпечатва книга „Мисията на богомилството...” Тази книга съдържа важна, непозната за историците информация, която помогна много на изследователите на това движение.20

Hristo_Madjarov_039.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO        Hristo_Madjarov_040.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...