Jump to content

Христос се завръща!


Recommended Posts

Христос се завръща!

В 1911 г., след създаването на Ордена „Звездата на Изток” и обявяването на Кришнамурти за бъдещия Месия на човечеството, го представили в Лондон. Там, пред многобройно събрание, Ани Безант произнесла забележителна реч. Тя направила печална констатация за тъмния лабиринт на човешки предразсъдъци, в които е потопена загубилата светлината си душа. В тази тъмнина и материалисти, и верующи очакват нещо ново, което да спаси света. Преди Зазоряване е най-тъмно. И, като предтеча, тя възвестила:

„Ако сега е нощ, да сме сигурни, че ще настане ден. Христос иде! Той е Духовното Слънце, което носи Възкресение и Живот... 9 Тази вест наелектризира и разделя света. Безант е укорявана от стари приятели и почитатели, че е направила бизнес от Месията. Както казах, Щайнер го е отрекъл като алтернатива на Христос.

Затова пък Лейди Емили Лутиенс (съпруга на архитект-дизайнера на Ню Делхи) е от първите англичанки, които признали Ордена. Друга изключителна жена предоставила на двамата братя имения и луксозни коли за пътуване из страната, водила ги на театър...9

Hristo_Madjarov_043.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Светските и духовни хроники гърмели. Славата била поела младежа. При завръщането към Индия, на всяка гара пред вагона на Кришнамурти се събирала голяма тълпа, зовяща го да се покаже.

- Излез! Излез!

Интравертният младеж намерил „безопасно” място в тоалета. Но виковете продължавали все по-настойчиво. Тогава той решил: „Ще направя каквото искат.”

При пристигането си в Индия те разбрали, че броят на членовете продължавал да расте, независимо от броя на критиките. Ледбийтър бил организирал грандиозна среща в Бенарес (28.12.1911). На тази конференция някой предложил да се раздават членски книжки. Повече от 400 души индийско-британски служители от висшата каста, викториански дами, стари хора и деца седели заедно на земята в очакване на своите книжки. Всеки път, когато Кришнамурти подавал една от тях, сякаш слизал Духът. И членовете на новия Орден падали по очи пред Кришна. А той благославял всеки новопосветен. Така, книжките не достигнали за всички.9

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...