Jump to content

1914 г. Първата световна война


Recommended Posts

Първата световна война

Епохалната 1914 г. 152 Такава е според библейски изследвания. Тогава се давало власт на Христос и нареждане да сваля от Небето Сатан. Йоан има видение, че Христос е очистил Небето от Сатан и неговите демони и ги е хвърлил на земята. Там започва Нова епоха.

А тук, долу, започва Първата световна война...

Щайнер строи от дърво сградата на своята Школа в Дорнах, Швейцария и започва там, в Берлин и другаде публични лекции върху изкуство, наука, теология... Издава „Загадки на философията”.

В България, на Първа пролет, Учителят Беинса Дуно започва 30-годишен цикъл от публични неделни беседи върху живота, на базата на Евангелието. Те са като продължение на евангелските, но според новото време. Историческият край на обществената дейност на Исус е при посочването му от Пилат с думите „Ето човекът”. Това е и заглавието на първата неделна беседа на Учителя.

При избухване на войната, Кришнамурти и Нития предложили своите услуги на Короната. Напразно! Расовата дискриминация била по това време в своя апогей. Когато се опитали да влязат в Университета в Оксфорд, само Нития взел приемните изпити. Кришнамурти бил неспособен да ги вземе. Той се интересувал само от поезия - обичал Киитс и Шелли. Бил пред депресия.

„Аз съм наполовина Влюбен В смъртта!“ - повтарял той.

Отхвърлени, самотни и нещастни, братята напуснали кралството.

Hristo_Madjarov_046.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...