Jump to content

Вторият посланик. Магдалена при Кришнамурти


Recommended Posts

Вторият посланик. Магдалена при Кришнамурти

Това е Магдалена Попова - тази, която представя емоционалната страна на малкия кармичен триъгълник от „Инсталацията” на Учителя, съответстващ на България, за което писах преди. Там споделих, че тя често става жертва на нисши духове, чрез които се изсипват много хули срещу Учителя и братството му.

Приятелите едва са я понасяли, мислели, че Учителят само показва добро поведение, като я търпи и решили „веднъж-завинаги” да се разправят с нея, да я изгонят и да забранят „кракът й да стъпва” на Изгрева. С тази цел излъчват една делегация при Учителя, тя изказва мотивите си и взетото общо решение.

А той ги изслушва с внимание и казва:

„Това, което казвате, е така. Но преди да изгоним Магдалена, трябва някой от вас да заеме доброволно нейното място. Защото тя представлява един канал, през който трябва да премине цялата онази зловонна мръсотия, която бълва Черното братство срещу Школата. А тя изпълнява тази роля много добре. Изберете един от вас, който да вземе нейната роля и аз ще я отстраня. 99

Приятелите се споглеждат, изплашват се и набързо си тръгват, без дори да се сбогуват от страх, да не би Учителят да посочи някого от тях да заеме нейното място.

Методи Константинов, който живее на Изгрева, пита веднъж Учителя каква е точно нейната роля в драмата на неговата Школа.

- Това е пощальонът, който ще разнесе кореспонденцията ми в чужбина- отговаря Посветеният.36

Методи разказва, че тя наистина пласира в 19 държави от Европа грамадни космични сили, които придобива от връзката си с Учителя.

Той я зарежда като акумулатор, тя свършва мисията си и се връща.

В Италия напр. тя създава кръжоци и заинтригува много хора.

От Испания се завръща с една цигулка и облечена като трубадур. При всяко поредно завръщане отнякъде, тя носи на Изгрева част от аурата на съответния народ. За Методи като социолог представлява голям интерес да наблюдава как Учителят възлага мисия на своя медиумичен посланик и как при завръщането си тя носи флуидите на този народ, с които Учителят после работи в своята лаборатория.36

Магдалена при Кришнамурти

За моето изследване тук е важна мисията й при Кришнамурти. Тя не е по-малко драматична от другите й мисии, но е добила гласност в средите на Школата поради генералния теософски спор за наличието и избирането на нов Световен духовен Учител.

Учителят извиква Магдалена и я пита: 99

- Можеш ли да изпълниш едно поръчение за куриер - да занесеш едно мое писмо до Холандия и да го връчиш на Кришнамурти?

- Как да не мога, Учителю, аз ставам едновременно за трима куриери, защото мога в едно изречение да говоря едновременно на три езика: английски, немски и френски.

- Зная, че можеш това, затова съм те избрал за тази задача и чакам твоето съгласие - усмихва се Учителят.

- Съгласна съм, Учителю, и тръгвам веднага.

- Приготви си документите, извади си паспорт и си купи билет. Отиди при Тодор Симеонов (касиера на Братството, б.а.), за да ти даде средства за пътуване и други разноски.

Когато тя казва това на касиера, той не вярва на ушите си, че тази, която прави най-големите бели, сега ще пътува като посланик на Учителя на световния конгрес на теософите, за който знаят всички. Той веднага отива при Учителя да чуе новината лично от него, а след него тича и Магдалена. Учителят заявява:

- Тя ще бъде мой куриер, за да занесе моето писмо на Кришнамурти. Всеки куриер е на издръжка от своя изпращач. Затова й плати необходимите средства, като се включат пътните и всички възможни разноски, а тя ще разпише разписка за получените пари и като се върне, ще ми даде точен отчет за похарчените суми.

Тодор кима послушно с глава и двамата пак отиват към касата. Тя взима парите и отива при Учителя, за да си вземе довиждане и да получи благословия. Той й дава последни напътствия: „Кришнамурти отначало ще откаже да те приеме; тогава ти ще му предадеш, че не е разрешил въпроса с жената и не може така да става Световен Учител. Ще му кажеш, че носиш официално устно послание и писмо. Тогава той ще пожелае да те изслуша. ”

Магдалена тръгва за Холандия. Тя е много пробивна, не се церемони с никого и веднага заема стая, приготвена за делегати от висшето общество. Държи се с аристократите на ниво, говори с всекиго според езика му и всички врати пред нея се отварят. Но й отказват среща с Кришнамурти - той се е отделил от няколко дни на пост и молитви и не приема никого. Това не я смущава:

„Може да не приема никого, но мен ще приеме, щом Учителят ме праща и щом нося Послание”.

Рано сутринта тя обикаля замъка Ерде, в който той е отседнал. Вижда през оградата, че се разхожда, прескача я и тръгва към него. Той забързва, за да избегне срещата с тази странна непозната. Но, предупредена от Учителя, тя го настига и импулсивно опитва да го заговори на немски, френски, италиански и накрая на английски: „Спрете, моля Ви, нося Ви послание от моя Учител от България!“ Кандидатът за Световен Учител не бил подготвен за такава атака. На Изток сестрите го посрещали със смирено събрани ръце в „пронам”, а на Запад - като принц с бъдеща корона. И той досега не бил срещал такава напориста и безцеремонна жена. Затова искал да избегне срещата и отстъпвал заднешком, когато тя му креснала: „Искате да ставате Миров Учител, а се страхувате от една жена!” „А какво каза Христос на самарянката, която имаше безброй мъже?” „А моят учител в София ме търпи толкова години, макар че му правя толкова бели! Ако Вие сте Миров Учител, той е по-миров от Вас!“ Такава сравнителна степен не съществува. Но тя не се смутила... Извадила от пазвата си Писмото и тържествено му го връчила. Като чул отново за Учителя, той посочил една пейка и не само изслушал буйния поток от думи, но цели два часа задавал и въпроси за българската Школа, на които тя охотно отговорила. Посветеният знаел какво да пита, за да научи повече за величината на Учителя. Той поискал и негов портрет и Магдалена му подарила този, който носила за себе си. „Смири се и слез от пиедестала!”- повтаряла тя.

После духовният водач прочел и писменото Послание и се оттеглил в лоното на своята медитация, за да вземе радикално решение относно своята съдба и тази на ръководения от него орден. С това духовната мисия на Магдалена била изпълнена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...