Jump to content

1936 г. Москва - „чистки“ на Сталин


Recommended Posts

1936 г.

Москва - „чистки“ на Сталин

Hristo_Madjarov_111.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Хрониките на 20-ти век говорят за Сталиновите „чистки” като за най-голямата параноична саморазправа не само с другомислещите, но и с неутралните и дори и със своите. Милиони селяни са избити при „ликвидирането на кулашката класа”. Предполага се, че към 1934 г. около 10 милиона души са затворени в концентрационни лагери. Между 1929 и 1936 г. са изтребени може би още толкова хора.

Hristo_Madjarov_112.jpg?fbclid=IwAR1Q2AO

Вячеслав Михайлов Молотов (Скрябин) е съветски дипломат, председател на Съвета на народните комисари (1930-41). 106

Негов принцип е да бъде най-послушният съратник на Сталин. Протоколите от заседанията на Политбюро имат само два подписа - неговия и на Сталин. Той замества шефа си, когато го няма.

Скрябин е за Сталин това, което е Химлер за Хитлер - негов двойник. С негова помощ сатрапът Сталин разчиства политическия си хоризонт, от „несъгласни” с кървавата политика на „вожда”. Така параноикът подменя две трети от партийното ръководство. По списъци, подписани от Сталин и Молотов, за две години са разстреляни над 3400 човека - видни стопански ръководители, комисари, членове на КП, на ЦК.

Сталин изпраща своята „Дясна ръка” в България, за да сключи неизгоден за България договор - да даде реколтата си от жито... Царят е много притеснен и вика своя съветник Лулчев на помощ. След съветване с Учителя, Лулчев съобщава на цар Борис, че Молотов няма подписани правомощия за сключване на международен договор от такъв ранг.

Много внимателно, като спазва протокола, царят иска да види документите с правомощията на съветския министър и с много извинения казва, че те са недостатъчни. Така той спасява страната от сигурен глад.

Побеснелите „другари” от КГБ правят разследване и бързо установяват кой е съветвал българския цар. И веднага изпращат хора, които да дадат „урок и предупреждение”...

По странно (но не случайно) стечение на обстоятелствата този инцидент се покрива с друг един - със същия резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...