Jump to content

1976-1977 г. Индия. Срещи на Кришнамурти с Индира Ганди


Recommended Posts

1976-1977 г. Индия. Срещи на Кришнамурти с Индира Ганди

1976 г. Индия. Индира Ганди обявила извънредно положение. Бил създаден комитет за цензура. Кришнамурти решил, че няма защо да ходи там, щом не може да говори свободно. Той заминал за Ню Делхи, само след като получил гаранции от близката на Индира Пупул Джаякар, че може да говори каквото желае. Но истинската причина за неговото пътуване била да намери млади висшисти за учители в неговите училища в Индия, Англия и САЩ. Те всички се нуждаели от нови хора. Кришнамурти казал на свой близък:

„Имаме нужда от хора обективни, без фрагментация. Тези места трябва да бъдат трансформирани в Центрове на Светлината. ”

1977 г.

Индира Ганди свика всеобщи избори и бе свалена от власт.

Кришнамурти имал прозрение за бъдещето:

- Ние имаме още много скърби и насилие пред нас.

Омраам Микаел участва в Световен религиозен конгрес в Париж, организиран от Суфи Учителя Пир Вилаят. Суфите са ислямски мистици, които търсят различни мистични пътища за пряко, лично преживяване на Божествена Любов и Мъдрост. Целта на този интер религиозен конгрес е била обмяна на практичен опит. Там българският пратеник е имал какво да каже и покаже.

1978 г. Омраам Микаел пътува до Северна Америка: САЩ, Карибите, Северна Калифорния и Хаваите. Връща се след 6 месеца. Навсякъде създава духовни групи, които да послужат като кристализационни центрове на бъдещо Световно братство.

1979 г. Индира Ганди прекарала четири дни в затвора, което предизвикало протести в много части на Индия. Когато излязла, отново се срещнала с Кришнамурти.

- Въпреки нашите различия, ако мога да Ви помогна, ще бъда на Ваша страна - заявил той.9

- Аз зная - отговорила Индира.

Същата година тя спечелила изборите с учудващо болшинство и била избрана за втори път за министър-председател. След това Кришнамурти се завръщал няколко пъти в своята родина, въпреки опасностите, които водели след себе си неговите идеи.

Ако това важи за Индия, какво да кажем за България?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...