Jump to content

Защо търсим Бога?


Recommended Posts

ЗАЩО ТЪРСИМ БОГА?

В нашия динамичен век на кризи и борби, всички сме много заети с грижи за оцеляване по хоризонтала - във външния свят. Този свят е бил за нас реален, в него сме търсили любов и радост. Чували сме за духовен свят, за Бог. но сме го смятали за религия. Ала при изпитанията на живота нашите цветни мечти се пукат като сапунени мехури, много надежди обръщат празно дъно и „истини” оголват зловещ зъб... След много разочарования, страдания и мъки разбираме, че сме търсили в погрешна посока.

Тогава обръщаме посоката нагоре - към Висшата Сила, към Бога.

Това Обръщане е велик момент - разцъфване на човешката душа“ - говори Учителят.

Обръщаме гръб на материята и попадаме в капана на Религиите. Те говорят за Бог, но с една остаряла терминология, в рамките на култа, далеч под нивото на пробуждащото се Планетарно съзнание. Техните платени служители подхождат користно към търсещите, изискват сляпа вяра към тях и подготвят бъдещите ни разочарования.

„Идеята на днешните хора за Бога е идея на падналото човечество. Те се нуждаят от молитва, която може да изправи живота им”-констатира Учителят.

Може би това е необходимо за израстване на душата, за развиване на способност за Различаване и за изработване на „магнетичен център”, който да ни ориентира към Школа с Учител на Истината - Сат Гуру, както казват на Изток.

Не е лесно да Го открием, но с малко късмет, който търси, намира; който чука, му се отваря и който иска, му се дава.

Имаме върховен късмет, че сме открили такава Школа, над портата на която стои надпис: „Глава на Твоето Слово е Истината”. В тази Школа Учителят ни дава Духовен Ключ с код за отваряне Портала на материалния ни затвор, зад който е Пътят към Свободата.

Този ключ ни помага да спестим много противоречия в буквите на цензурираното Писание и да избегнем лъжливите внушения на ритуала и евангелизма.

По този повод Учителят говори:

„Когато ние кажем: „Може ли да видим Господа?”, евангелистите отговарят: „Бога никога никой не Го е виждал”. Не, не! Слепите хора не са Го видели, а всички хора, на които очите са отворени, са го видели поне един път в годината. А който е писал Евангелието, е пропуснал думите „... в своето невежество ”, понеже Бог не е на невежите, на слепите, Бог Го е видял всеки, който има Божествено знание. Православните пък ще кажат: „Господ е толкова свят и чист, че ние, грешните хора, сме недостойни да Го видим, но чрез някой - правоверен, светия, свещеник, той да се помоли заради нас, че дано Господ се смили. ” Затуй сме дошли до тоя хал, защото пращаме при Бога все такива нескопосници!...

Не казвайте: „Няма да видя Господа!”

Кажете тъй:

„Аз ще направя всичко възможно, но ще Го видя този Господ, искам да ми проговори, една дума да ми каже. ”

Ще Го видите и ще ви каже тази дума и във вас ще стане един преврат. И вие ще минете от едно състояние в друго. И ще придобиете ум на един ангел. И ще кажете като слепия:

„Сляп бях едно време, но сега виждам!

Невежа бях едно време, но сега зная. Зная, защото ме озари Светлината на онзи Бог, и сега Го познавам... ”

В този Божествен път ние правим трансформация на нашата личност. Отрицателните чувства се превръщат в Радост; кривналите мисли се изправят, завеси се вдигат пред духовния ни взор и нова Виделина очертава Вътрешното Духовно царство.

И влизаме в Божията Обител, по чийто модел трябва да преустроим света така, „както е горе на Небето”.

Животът ни придобива нов смисъл - Общение с Бога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...